Filmy

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 17 gru 2005, 17:14

Dobrze...wróciłem z kina i obejrzałem King Konga to czas się wypowiedzieć.

Otóż film wywarł na mnie pozytwyne wrażenie. Był czasami trochę przy długi i nużący, ale ostatnio mam taki humor, że na każdym filmie mółgbym się nudzić :? Efekty specjalne świetne...naprawdę warto choćby dla nich wybrać się do kina. Świetna kreacja Noami Watts, chyba lepiej by tego zagrać nie można. Na początku smutna, zagubiona potem szybko przemieniła się w wiecznie krzyczącą i pełną dylematów dziewczyna, a już pod koniec szczęśliwa bawiła się z naszym tytułowym 'gorylkiem'. A własnie...postać tej małpy też została świetnie stworzona. Widać, że zostali zatrudnieni specjaliście. To tak w skrócie o tym filmie. Pozatym jak się patrzy na podteksty to można zobaczyć jakim idiotą był ten reżyser, który zabrał ich na tę wyspę i jak b. dobrze oddaje on obraz współczesnego człowieka.

Filmowi daję ocenę 9/10

Następny film to 'Pan życia i śmierci', czyli opowieść o handlarzu bronią.

Właściwie to wybrałem się na ten film przez osobę Nicolas'a Cage'a. Jest on dla mnie jednym z lepszych aktorów i po tym filmie jestem tylko bardziej utwierdzony w tym przekonaniu. Ciężko ten film opisać nie zdradzając szczegółów. Ja mogę go tylko zdecydowanie polecić...co ciekawe na końcu filmu wyświetliło się 'oparte na faktach' co mnie trochę nurtuję i jeśli ktoś miałby informacje na ten temat to niech się ze mną podzieli proszę;)

Moja ocena 9+/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”