Kosciół

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 17 gru 2005, 17:34

Chlopaczek pisze:Ja bym to nazwal dosadniej - ciemnota.

Równie trafne określenie trzeba przyznać.

Chlopaczek pisze:Sprzeciw na klonowanie czy komorki macierzyste.Bo gdyby czlowiek sklonowal czlowieka to czy Bog wydawalby sie tak potezny jak wydaje sie teraz?

Dla jak to nazwałeś 'ciemnoty' nadal wydawałby się tak potężny. Myślę, że Watykan by jakoś z tego wybrnął, ale nie może sobie pozwolić na ryzyko niepowodzenia.

A tak swoją drogą...słyszeliście o teorii, że JP II był leczony komórkami macierzystymi, które potępiał? Ja mimo wszystko sądzę, że to bujda. Jeśli jednak okazałoby się, że tak było to zająłbym raczej stanowisko, że robiono to bez jego zgody.

Chlopaczek pisze:Stolica Apostolska bardzo strzeze swoich sekretow

I właśnie to mnie bardzo nurtuję...co tam się może znajdować. Jestem pewien, że są to informacje ciekawe, ale pewnie znalazłyby się i takie, które tak mocno oczerniłyby Kościół, że mógłby się z tego nie wykaraskać. Są to tylko nic nie znaczące przypuszczenia, ale mimo wszystko lepiej bym się czuł gdyby ktoś obiektywny(istnieją jeszcze taki osoby w Kościele), który by to wszystko sprawdził. A i tak nie byłbym w 100% pewien, że wszystko jest ok.

Chlopaczek pisze:Szare Wilki do ktorych nalezal Agca wyjawily ze to z Watykanu dostali zlecenie na zabicie JP2.Podobno jakis dwoch biskupow poblogoslawilo ich przed akcja (jak widac nie pomoglo).

Właściwie to by było bardzo sprytne zagranie. Papież, którego kochają wszyscy ginie jak męczennik. Cały świat modli się za niego...jakby to dobrze nakręcić dałoby się zarobić dużą kasiorę na tym (chociaż jestem pewien, że tego im akurat nie brakuje). Pozatym pokazałoby to światu jak to inne religie są złe i w ogóle. Wiem, głupia teoria, ale :think: .

Chlopaczek pisze:Tak ale w ten sposob nawet istnienia smerfow nie zanegujesz Razz

Nie wierzysz w Smerfy :> ? Weź, bo zniszczysz mój światopoglą :P

Chlopaczek pisze:Polskie media?

Chodziło mi raczej o ogół.

Chlopaczek pisze:Jakos nie wspominaja o manifestacjach pod ambasadami np. we Francji ktore odbywaly sie po wyborze Kaczynskiego na prezydenta a organizowane przez organizacje walczace z homofobia.O skandalach pedofilskich z udzialem ksiezy w USA a ostatnio w Brazylii tez nie widzialem u nas zadnej wzmianki.

Takie już u nas realia są niestety. Mydlenie oczy, itp.

Co do antykoncepcji to moje stanowisko nie różni się dużo od Twojego, również w tym przypadku nie zrozumiem Kościoła.

Chlopaczek pisze:Dobrze ze sie dolaczyles.

Również się cieszę.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”