Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3343

Post autor: Chlopaczek » 17 gru 2005, 18:05

bagg pisze: A tak swoją drogą...słyszeliście o teorii, że JP II był leczony komórkami macierzystymi, które potępiał? Ja mimo wszystko sądzę, że to bujda. Jeśli jednak okazałoby się, że tak było to zająłbym raczej stanowisko, że robiono to bez jego zgody.
Slyszalem nawet pisalem o tym tutaj.Jakis miesiac temu dorwalem tekst na ten temat.Nie bede go streszczal ale konkluzja byla taka ze JP2 powinien miec jedna z najlepszych opiek medycznych na swiecie a byl leczony fatalnie za bardzo zachowawczo co przyspieszylo chorobe.A o leczniu komorkami macierzystymi bylo napisane ze to plotka i niemal na pewno nie mialo to miejsca.

bagg pisze:I właśnie to mnie bardzo nurtuję...co tam się może znajdować. Jestem pewien, że są to informacje ciekawe, ale pewnie znalazłyby się i takie, które tak mocno oczerniłyby Kościół, że mógłby się z tego nie wykaraskać. Są to tylko nic nie znaczące przypuszczenia, ale mimo wszystko lepiej bym się czuł gdyby ktoś obiektywny(istnieją jeszcze taki osoby w Kościele), który by to wszystko sprawdził. A i tak nie byłbym w 100% pewien, że wszystko jest ok.
Jeszcze masz szanse pojscia do seminarium wyswiecenia na ksiedza i wspinania sie w hierarchii koscielnej.Jak zostaniesz papiezem archiwa Watykanu stana przed Toba otworem.Bede trzymal za Ciebie w kciuki :P
bagg pisze:Właściwie to by było bardzo sprytne zagranie. Papież, którego kochają wszyscy ginie jak męczennik. Cały świat modli się za niego...jakby to dobrze nakręcić dałoby się zarobić dużą kasiorę na tym (chociaż jestem pewien, że tego im akurat nie brakuje). Pozatym pokazałoby to światu jak to inne religie są złe i w ogóle. Wiem, głupia teoria, ale :think: .
Kazda teoria dobra chociaz ta Twoja faktycznie troche abstrakcyjna.Na moje to wyznanie Szarych Wilkow nie trzyma sie kupy bo dlaczego po nieudanym zamachu pozniej nie sprobowano ponownie?Tym bardziej ze domniemani zleceniodawcy byli w Watykanie.A moze byly kolejne proby a my o nich nie wiemy?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”