Nie wiem kogo miałby ,,podniecać" stadion? Od podniecania są zupełnie ine rzeczy niz stadiony piłkarskie.futbolowa pisze:Musi. Wg. tego co mówili w Lidze+Extra Amica musiałaby ponieść jakąś karę, jeśliby fuzja miała mieć miejsce już teraz. Narazie obecny sezon musi się skończyć, a wszystko ma dojść do skutku na jesień.ALe mam jednak nadzieje ze Amica dokończy runde wiosenną a dopiero po niej zakończy swój żywot .
Cała ta 'akcja' bardzo mnie cieszy. Może będziemy mieli futbol z prawdziwego zdarzenia w dużych miastach, a nie na jakichś 'wichurach', gdzie dziesięciotysięczny stadion wszystkich podnieca :?
Natomiast popatrzmy na sprawę otwarcie-gigantyczna Warszawa-na Polonię przychodzi mniej osób niż na Amicę. W Płocku -grastka widzów.
W Lubinie-taka garstka widzów, że słychać echo rzucanego papierka od cukierka. I tak dalej-wielkie metropolie, a widzów żenująco mało.
We Wronkach była największa frekwencja, w stosonuku, do liczby mieszkańców, w całej I lidze.
Ale niestety zaczęła się era nowobogackich drużyn, które nigdy nic w poslkiej piłce nie znaczyły (typu Korona Kielce) , i które gdy zbankrutuje sponsor, czeka taki sam los co Miliardera Pniewy .Scyzoryk pisze:No i bardzo dobrze ze Lech się połączył z Amicą , kończy się pomału era I ligi w małych miasteczkach