Milanomanie.Krzysztof Jarzyna pisze: Chlopaczek Ty faktycznie masz jakas manieCzy uwazasz, ze jest to jedyny, ba nawet jakikolwiek powod sprzeciwu wobec klonowania? Nie wierze.
Dobrze ze nie wierzysz ze to jedyny argument.Wybralem sobie taki ktory mi sie podobal czyli stanowisko kosciola ze czlowiek nie moze bawic sie w Boga.Splycilem sprawe (jak zwykle?
Nie przypominam sobie zebym napisal ze znajduja sie tam same zle rzeczy.Z tego co widze to Bagg zasugerowal ze moga znajdowac sie tam dokumenty oczerniajace kosciol.Ja napisalem ze z pewnoscia znajduja sie tam ciekawe rzeczy.To smutne ze juz we wszystkim co napisze starasz sie dostrzec jakiegos oczerniania czy ataku na kosciol z mojej strony.Krzysztof Jarzyna pisze:Ty przyjmujesz, ze sa tam same zle rzeczy, rzucajace cien na caly Kosciol. Ale jak powiedziales - nikt nie wie co tam jest, wiec ciezko sie nawet domyslac. Ale wiadomo co bedziesz widzial Ty
Zle zrozumiales (albo tak jak chciales).Uwazam i pisalem to juz wczesniej ze szczegolnie telewizja publiczna jest tuba kosciola.Naprawde wiele rzeczy jest tam przemilczanych a niektore osoby afirmowane.Kontrolowane to przesada ale pietno kosciola przynajmniej dla mnie jest w mediach widoczne.Wydaje mi sie jednak ze dosc dlugo rozwazalismy ta sprawe wczesniej i nie ma sensu sie powtarzac.A obawiam sie ze teraz bedzie jeszcze gorzej bo wiadomo jaki jest obecny rzad.Herbatka u Tadka ze tak to nazwe.A ze Rydzyk wrecz uwaza ze religia katolicka jest w Polsce szykanowa i oczerniana podobnie jak jego Radio to boje sie ze bedzie jeszcze gorzej.Jesli zlikwiduja FiM (juz kiedys Ruch zaprzestal rozprowadzania tej gazety) oraz NIE to wrocimy do tego tematu.Krzysztof Jarzyna pisze:Tzn. ze Twoim zdaniem WSZYSTKIE polskie stacje telewizyjne, radiowe, prasa, internet itd. sa kontrolowane przez (jezeli dobrze zrozumialem) organizacje koscielne, czy tez sprzyjajace KoscolowiChlopaczek, coraz bardziej mnie intrygujesz