Amica w Poznaniu!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 19 gru 2005, 21:12

Lakier pisze:Najlepiej byloby gdyby pomniejszyc ekstraklase o jakies 6 zespoly. Ogolnie zrobic cos na wzor Ligi szkockiej, z poprawkami dla polskich realiow. Hym, marzyc zawsze mozna
Dla mnie jest to bezsensowna "teoria", chyba "przejadlyby: sie nam 4 razy w ciagu sezonu mecze,
Jestem wrecz odminnego zdania - powiekszyc do 18 zespolow - zwlaszcza teraz gdy liga robi sie coraz ciekawsza i gdy moga powrocic "wielkie firmy" - dlatego analogicznie do ciebie marze o ... lidze w ktorej gralby Widzew, LKS, Jagielonia, Slask, Ruch, Gks, Gornik, Wisla, Legia, Craxa, Lech, Arka, Pogon, Zaglebie Lubin, Zaglebie Sosnowiec, KSZO, Groclin lub Korona, Gks Belchatow lub Plock- mozna powiedziec iz w kazdej kolejce bylby jakis hit oraz mecz wzbudzajacy wielkie emocje u kibicow - oczywsicie wszytskie kluby w dobrej kondycji finansowej i "pilkarskiej"
Ale mysle ze pomimo katastrofalnej przygodzie z pucharami cos poszlo do przodu (licze w przyszlosci wreszcie na gosdne wystepy)
PIszac poszlo cos do przodo mam na mysli iz powstalo kilka dobrych teamow
:arrow: Zaglebie - za kadencji Smudy naprawde chyle czola przed tym zespolem - mysle iz beda wisona jeszcze grozniejsi
:arrow: "polaczenie" Amiki i Lecha
:arrow: Korona - team budowany z glowa
:arrow: w Legie wreszcie zaczelo cos zaskakiwac - Wdowiec wykrzesie pewnie po calym okresie przygotowawczym cos wiecej z zespolu
:arrow: Wisla - mam nadzieje iz rumunska przygota przyniesie efekty
:arrow: Groclin dobrze byloby gdyby wyszli z dolka
:arrow: Arka gra coraz lepiej za kadencji Wasa

Dawno nie bylo tak ciekawej ligi - przynajmniej w moim oczach

A po 2 - nie ma co wzorowac sie na slabej Szkockiej lidze!!! a na takich ligach jak wloska, hiszpanska czy angielksa i sprobowac wcielic z nich cos w polskie realia - wiem ciezko z tym bedzie ale moze warto sprobowac
A cala taka zmiana w kierunku szkockiej ligi czy austriackiej bylby doslownym krokiem w tyl

A zreszta bylo juz cos kiedys na wzor owczesnej ligi szkockiej - grupa mistrzowska i spadkowa - jakos sie nie przyjelo, zreszta poroniony pomysl

Wróć do „Polska”