"Tego zawodnika nie trzeba przedstawiać kibicom w Polsce. Jest bardzo dobrym obrońcą, wyróżniającym się walecznością" - powiedział trener i menedżer Legii Dariusz Wdowczyk.
Da Silva (178 cm i 80 kg) wcześniej występował m.in. w Olympique Marsylia, z którym zdobył wicemistrzostwo Francji, a w 1999 roku dotarł do finału Pucharu UEFA. W meczu finałowym przeciwko Parmie (0:3) grał w pierwszej połowie. W plebiscycie "France Football" został wybrany wówczas najlepszym obrońcą ligi francuskiej.
Dwa lata później wywalczył z Corinthians Sao Paulo Puchar Brazylii. Występował też w Portugalii - przez trzy sezony w Uniao Leiria, a od lipca był zawodnikiem Sportingu Lizbona. W sezonie 2002/2003 uznano go najlepszym lewym obrońcą ligi portugalskiej wśród obcokrajowców.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jest to wg mnie bardzo dobry transfer, facet ma osiagniecia
Ciekaw jestem ile bedzie wynosic jego miesiaczna gaża
Ale jest dobrze, mam nadzieje, ze Wdowczyk doprowadzi wreszcie Legie do mistrzostwa
W koncu w ostatnich tygodniach Legie wzmocnilo kilku innych pilkarzy: Roger Guerreiro, Michal Gottwald, Grzegorz Bronowicki, Maciej Gostomski oraz Artur Chałas (wypożyczenie).
p.s. - a co sadzicie o Miklasie
ponoc ma wrocic na stanowisko prezesa
Pozdrawiam