Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post autor: cloner » 20 gru 2005, 14:54

28-letni Brazylijczyk Edson Da Silva podpisał trzyletni kontrakt, z opcją przedłużenia, z Legią Warszawa - poinformowało biuro prasowe stołecznego klubu piłkarskiego :!: :!: :!: :!:

"Tego zawodnika nie trzeba przedstawiać kibicom w Polsce. Jest bardzo dobrym obrońcą, wyróżniającym się walecznością" - powiedział trener i menedżer Legii Dariusz Wdowczyk.

Da Silva (178 cm i 80 kg) wcześniej występował m.in. w Olympique Marsylia, z którym zdobył wicemistrzostwo Francji, a w 1999 roku dotarł do finału Pucharu UEFA. W meczu finałowym przeciwko Parmie (0:3) grał w pierwszej połowie. W plebiscycie "France Football" został wybrany wówczas najlepszym obrońcą ligi francuskiej.

Dwa lata później wywalczył z Corinthians Sao Paulo Puchar Brazylii. Występował też w Portugalii - przez trzy sezony w Uniao Leiria, a od lipca był zawodnikiem Sportingu Lizbona. W sezonie 2002/2003 uznano go najlepszym lewym obrońcą ligi portugalskiej wśród obcokrajowców.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jest to wg mnie bardzo dobry transfer, facet ma osiagniecia :)
Ciekaw jestem ile bedzie wynosic jego miesiaczna gaża :lol:
Ale jest dobrze, mam nadzieje, ze Wdowczyk doprowadzi wreszcie Legie do mistrzostwa :)

W koncu w ostatnich tygodniach Legie wzmocnilo kilku innych pilkarzy: Roger Guerreiro, Michal Gottwald, Grzegorz Bronowicki, Maciej Gostomski oraz Artur Chałas (wypożyczenie).

p.s. - a co sadzicie o Miklasie :?:
ponoc ma wrocic na stanowisko prezesa :roll: [od lipca]

Pozdrawiam

Wróć do „Polska”