Liga Konferencji Europy (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Liga Konferencji Europy (zbiorczy)

Post autor: Pinturicchio » 16 wrz 2021, 16:23

cloner pisze:
16 wrz 2021, 14:37
Pinturicchio pisze:
16 wrz 2021, 14:35
cloner pisze:
16 wrz 2021, 14:32
Może odstaw alkohol to będziesz miał na internetowe serwisy.
A co ty jesteś abstynentem? Mam wydawać 20zł na zjebanym komputerze, płacić za stream? skoro miałem to w cyfrowym polsacie? opłacać polsat, internet żeby obejrzeć 2 mecze raz na 3 tygodnie? nie jestem taki głupi jak ty.
Ja oglądam w TV.
A Polsat trzeba olać. Nie jestem taki głupi jak ty, żeby im płacić skoro stracili rozgrywki.
Po pierwsze, mam w avtarze D'Ambrosio. Nie znam cię, jestem tu nowy, jesteś zatem za Interem? No cóż, ja za Juventusem. Ale napiszę post, w którym będzie wilk cały i owca cała.

Najpierw anegdotka co do picia: Janusz Wójcik Ś.P. w jednym z meczów miał dylemat. Wystawić pijanego bramkarze z pierwszego składu, czy dać szansę jego zmiennikowi? Wolał wybrać opcję numer jeden: dał podstawowemu bramkarzowi jeszcze jedno piwo, i wysłał go do gry. A bramkarz zaliczył czyste konto.

Słuchaj, opowiem ci moją historię. Pisałem na JuvePoland od 2001. Pisałem alfabet i takie tam. Był cenionym użytkownikiem. Ale dostałem bana, za obrażanie Interisty. Więc nie nazywajmy się głupkami, nie komentujmy swoich postów emotkami, tylko piszmy. Umiesz pisać? bo ja tak. I tego oczekuję od ciebie. Później przeniosłem się na piłkarskie forum, które upadło ponad rok temu. Na nowym forum piłka nożna usadzili mnie, bo miałem konflikt z typem, który nie chciał poznać twórczości Dostojewskiego, a wypowiadał się w temacie - książki. Zrobili mi klatkę, bo nie mogę beze mnie żyć, ale piszę tam tylko z jednym Juventino. Tak działa opinia publiczna. Zmarnowali moje jestestwo, które praktykowałem od ponad ile to już? 20 lat?

Swiat. pilki to dla mnie odmiana. Jestem tu nowy. Interesuję mnie tylko temat Juventusu. Ale właśnie od tego chciałbym zacząć. Słuchaj, tak po krótce, nie wiem z kim pisze po drugiej stronie. A może jesteś piłkarzem? a może bogatym spadkobiercą komuchów? no nic, to dopiero historia takie rzeczy osądza. Ale zapraszam cię do wymiany zdać. Napisz posta tak długiego jak ja. Oczywiście, przeniosłem się na te forum z chęcią wymiany zdań. Trochę się zawiodłem, tu jak wszędzie - wpisy jedno zdaniowe, wkręty, przycinki, odwracanie kota do góry nogami. Mi na tym nie zależy. Chcę pełnych formacji myślowych: pisz więc pełnymi zdaniami. Skoro mnie ugodziłeś, to mi odpisz. Pisz swoją opinię. I ma być ona szeroka, z dbałością o przyczyny, aż do wyciągnięcia skutku. Rozumiesz?

Więc zaczynamy od początku. Ktoś wyżej napisał, że 2 fazy grupowe w latach 1999-2003 były fajne. A ja się pytam? czemu nie jedna? a aż dwie? po co grac 12 spotkać bez prestiżu? Skoro taki gigant jak MU, w tamtych czasach, szedł przez te 2 grupy jak walec? gdzie tu emocje? Nie, ja powtarzam ci jeszcze raz: wróćmy do roku 1996. I tu zadbam, bo to przemyślałem, o Puchar Zdobywców Pucharów. Obecnie też mamy 3 puchary, ale 2 nachodzą na siebie, a miejsce jest głównie dla Ligi Mistrzów. Więc powtórzę: kto z was pamięta Puchar Zdobywców Pucharów? Ten puchar już nie istnieje, ale za to istnieją krajowe puchary. Mało tego, TVP sport chcąc nam się przypodobać, pokazuje je w wymiarze włoskim. Jestem kibicem Juventusu, więc co dla mnie oznacza 1/8 finału Pucharu Włoch? 1/4 finału Pucharu Włoch? dwumecz półfinału Pucharu Włoch? i sam finał? dodatkowe mecze, które nijak nie wpływają na to, że odlatuję od trącącej równowagę w lidze "Starej Damy", ani meczów, które mają znamię obsesji - w Lidze Mistrzów. Na koniec sezonu jest tabela, 6 drużyn + 7, która wywalczy to sob ie w Pucharze Włoch. Kto w tym finale może się znaleźć, jeżeli nie obsada TOP6? Jaki sens jest rozgrywania tego Pucharu, który dodatkowo chcącą się przylizić stacja TVP sport? Kto mi na odpowie? Po co te dodatkowe, do i tak napiętego terminarza spotkań, na który narzekają dyrektorzy klubów tuż przed finałami Euro czy Mundialu?

Anglia - osobny przypadek, gdzie rozgrywany jest nawet Puchar ligi, który już zupełnie nie ma żadnej stawki.

Dobra, wracamy do rzeczywistości:

Liga Mistrzów. Ten koleszka wyżej napisał, że 2 fazy grupowe pomijając rundę ko w 1/8. A to nie lepiej pójść na kompromis? puścić rundę ko przed fazą grupową? to prosta sprawa. Z obecnych 32 zespołów robimy rundę ko i zostaje nam 16 ekip. Wtedy Liga Mistrzów miałaby swój blask. A tak? nuda na jesieni. Wszystkie grupy, przeważnie, są tak złożone, że widać na nich razu dwóch głównych faworytów. Podsumowaniem tego niech będzie to, że zamiast meczu Juventusu Malmo, oglądałem mecz ćwierćfinałowy ME: Polska-Rosja. Ktoś nazwie mnie tu zdrajcą? Jak wolicie, ale dla mnie wybór był oczywisty.

Druga kwestia i ostatnia: pieniądze napędzają cały ten cyrk. Te same zespoły. Ta sama liga. Te same rozstrzygnięcia. Patrzcie na Barcelonę? wypadnie z top 4 Primera Division? można marzyć. Więc w Lidze Mistrzów będzie grała też za rok! A po co na nich patrzeć? są w dołku, ale chleba im nie zabraknie. Jak nie na jesieni, to na wiosnę może coś im się uda. Okoliczności dnia. Kto wie? Ale to dopiero na Wiosnę.

No i zostaje ostatni problem: Liga Europy i Konferencji. 64 spotkania. Ba, 62, bo wczoraj Legia wygrała. Tyle spotkań, i nie pokaże tego żadna tv. Próżno szukać w cyfrowym polsacie, zagranicznych kanałów, na którym puszczą jakiś mecz. Ty "cloner" piszesz zrezygnuj z Polsatu. Ale chyba jesteś naprawdę głupi, jeżeli myślisz, że zrezygnuje z Ligi Mistrzów i Eleven - transmitujących ligę włoską. Po prostu - wydymali abonamentów na czwartek. Mnie naprawdę nie stać, i tak żyję ponad plan, piję ponad plan, żeby jeszcze płacić dodatkowe pieniądze za tv internetową, która nie wiem czy zadziała na moim starym komputerze, a co? mam oglądać z komórki? Ja się pytam ciebie? ilu ludzi jest na to stać? żeby płacić 30złotych za obejrzenie jednego meczu w czwartek? Ty jesteś w rzeczywistości, czy może jesteś bogaty? Ciężko pracujesz? i masz czas na mecze? przecież rozmawiamy tu tylko o 2 godzinach z tv. Stać się na to? musisz być bogaty. Ale ja ci powiem, że 66% ludzi w tym kraju z pewnością tego nie obejrzy. I to będzie ciągłość. Za 20 lat nikt z tych młodych nie będzie miał tradycji oglądania piłki. Masz inne zdanie? proszę - wypowiedz je. Dla kogo jest ta piłka? tylko dla tych, którzy płacą? Okey. W takim razie, patrzymy się na umierający produkt. Liga Europy i Liga Konferencji są uśmiercone, już dziś. A pokaże to licznik wypowiedzi w tym temacie. Poczekamy, zobaczymy.

Wróć do „Puchary Europejskie”