cloner - okey, jesteś kibicem Interu. Ale nie odpowiadasz mi na temat. Ja chcę, żebyś wyraził swoją opinię na temat tego, że Polsat olał sobie rozgrywki Ligi Europy i Ligi Konferencji w czwartek. Słuchaj, nie interesuję mnie to kim jesteś, że jesteś ze Śląska. Co to ma znaczyć? znasz Jajonasza? albo zasiądziesz na trybunach w Katowickim Spodku? ja piszę o sobie... Żyję z renty, płacę z rodzicami 160 zł za Cyfrowy Polsat. Ty mówisz, zrezygnuj z tego, ale jak? Przecież mam Eleven, 5 spotkań ligi włoskiej na weekend i wszystkie mecze LM w tv. Jak mam z tego zrezygnować? Zdenerwowałem się natomiast dzisiaj, kiedy dowiedziałem się, że nie obejrzę Galata-Lazio o 19 i Leicester-Napoli o 21. To wszystko. Co masz dla takich jak ja? mam wykupować specjalne konto w internecie, gdzie streamy nie wiem czy zadziałają na moim starym komputerze, albo oglądać spotkania z komórki? No puknij się w głowę. Nawet nie wiem ile trzeba zapłacić, ale to dodatkowe 20-30zł na pewno, za jeden-dwa mecze w czwartek, których nie wiem, czy będę oglądał? Jakby było w tv, to może bym włączył, zobaczyć co tam Luis Alberto i stawka robią, albo pooglądać zawsze bliskie mojemu sercu, Napoli, zwłaszcza, że ci grają w tej samej grupie co Legia Warszawa. Ba, to koliduje z Ligą Konferencji, do której biję też - po co ta zmiana? Format z 1996 roku czyli wtorek (Puchar UEFA), środa (Liga Mistrzów), czwartek (PZP) był bardziej logiczny. Teraz 2 turnieje nakładają się na siebie, więc musisz wykupywać cały pakiet meczów, z których i tak musisz coś wybrać. Chcę, żebyś do tego się odniósł, a nie zachowujesz się jak komuch, bo rzucasz straganem pokolenie 80-85, jakby ci coś zrobiło. To co? wolisz młodsze pokolenie? Mata i zwyrodnialce na bitach? ja jestem z pokolenia Molesty, ZIP, Gib Gibonów i Obrońców tytułu. Wiem co to jest Joint. Znam skutki i przyczyny. I wiem co to picie. Nie odmawiaj, mi tego proszę, bo nie wiesz jakie mam życie, a to nie wywiad osobisty, tylko forum piłkarskie, więc trzymajmy się granicy. Świat piłki całe te forum jest wolne od osobistych podjazdów, więc nie róbmy scen. To szerokie forum, ale tym razem, zapraszam cię do wypowiedzi. A nie pokazania pozy. Ale z drugiej strony, od kibica Interu, nie spodziewam się głębszych myśli. Moratti stille - płacę, mam. Jak to się mówi - żadna filozofia. Ale wyobraź sobie, że żeby kampania Pirlo nie zakończyła się happy-endem? dziś zostałbym z niczym. Nie miałbym możliwości oglądania Juventusu. Polsat wykupił prawa do Ligi Mistrzów na 3 lata, ale po obecnym falstarcie Allegri'ego, mam dziwne lęki, że za rok zostanę pozbawiony możliwości oglądania Juventusu. Dobra, wiem. Mój przypadek jest jednym z kilku, nie stanowi całości. Ale ja bym tak nie powiedział. I tak jestem uprzywilejowany, że mam Polsat premium i Eleven. Piłka nożna przestała być produktem dla mas. Wzięło się za nią zbyt wielu ekspertów, młodszych ode mnie. Jeżeli ten Skandynawski produkt internetowy, ma swoich komentatorów i studio? to mówimy tu już o 40 przedstawicielach świata mediów zaawansowanych w piłkę. Po prostu, ja osobiście wolałem ten system z 1996 roku. To była lepsza promocja piłki. I do tego się odnieś.
sickstick - przecież ci napisałem, że kompromisem w polemice między nami, byłby system ko tu po losowaniu 32 drużyn. Mielibyśmy mocniejsze 16 zespołów tak jak ty chcesz. Bo ty wracasz do systemu, którego najwidoczniej nie przeżyłeś. Po co grać dodatkowe 4 spotkania? kalendarz spotkań i tak jest napięty. Po co mi wielkie szlagiery na etapie 1/8 finału w grupie? Od tego są ćwierćfinały. Powiedzmy sobie szczerze - w rundzie grupowej Ligi Mistrzów wieje nudą, ale większa nuda była, gdy były 2 fazy grupowe. Po co grać ciężki mecz w Lidze Mistrzów na wyjeździe w St.Peteresburgu, jeżeli do etapu 1/4 finału zostało bagatela 11 spotkań? No pomyśl, co ty chcesz zajeździć tych sportowców? To głębszy problem, dotyczy też krajowych lig. Po co zwiększali ilość drużyn do 20 zespołów? góra 16, tak jak było to w latach 80-tych. Basta!