Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: madrid_fan » 25 gru 2005, 17:56

slawinho pisze:Dlaczego Perez nie stara sie o najlepszego pomocnika Primera Division i swiata Juana Romana Riquelme.
Wydaje mi sie on jedynym godnym nastepcą Zidana ,który powinien zając sie trenowaniem trampkarzy ma przecież już 34 lata.
Na co realowi kolejny Beckham jakim jest schematyczny Ballack.Riquelme
ma lepszą technike przegląd pola , drybling jest obecnie najlepszym bez dwóch zdan najlepszym najlepszym na swiecie
Stary jeszcze nie jest ma 28 lat a do tego został wyrzucony z Barcelony.
Tak więc grając w Realu mógłby pokazać na co go stać i udowodnić coś Barcie .
Polecam jeszcze chocby Daniela Carvalho najlepszego gracza ligi rosyjskiej,
Lincolna z Schalke czy Lucho Gonzaleza z Porto.
Ehh... odpowiedź jest prosta - riquelme nie sprawdziłby się w Realu. Ten chłopak niestety nie przestawił się na styl europejski i gra tak jak się to robi w Brazylii tzn. strasznie długo przetrzymuje piłkę. Pozatym jak wiadomo nie przyjął się w Barcelonie. Jednak jestem za Lincolnem z Schalke. Przyznaję że widziałem go tylko 2 razy w akcji ale zrobił na mnie duże wrażenie. Pozatym Ballack nie jest złą opcją. Nie można powiedzieć że jest to zły piłkarz (może trochę przereklamowany) bo potrafi kreować całą ofensywną grę tak wielkiego zespołu jak Bayern oraz jest niezastąpoiony w reprezentacji.

Pozatym jestem zdania że bardzo dobrą alternatywą dla transferu Cassano byłby Podolski (który nie jest aż tak kontrowersyjnym piłkarzem). Byłaby to kolejna inwestycja w przyszłość... Jednak w tym wypadku problemem może się okazać kasa :?

Wróć do „Hiszpania”