Hertha BSC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 27 gru 2005, 14:30

kama_reda pisze:Wichniarek doszedł do porozumienia z Herthą

Polski napastnik Artur Wichniarek jest gotów w końcu opuścić berlińską Herthę. Wiele berlińskich gazet informuje, że Wichniarek doszedł do porozumienia z klubem w sprawie obustronnego rozwiązania kontraktu.

Przypomijmy, iż Polak wniósł pozew do sądu przeciw swojemu pracodawcy. Według Wichniarka klub zalega mu pieniądze, które powinny trafić na jego konto z tytułu transferu z Bielefeldu do Berlina.

Jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia Wichniarek kategorycznie odrzucił ofertę Herthy, która proponowała milion euro za polubowne rozwiązanie sprawy. Ostatecznie Wichniarek otrzyma 1,3 miliona euro i już podczas najbliższego okienka transferowego będzie wolnym zawodnikiem.

"Ciesze się, że mogę znowu grać w piłkę nożną. Mam do tego wielką ochotę" - powiedział dla jednej z berlińskich gazet Wichniarek. Dotychczas w 44 spotkaniach w barwach Herthy Artur strzelił zaledwie 4 bramki.
Mój news, sam przed chwilą pisałem :D źródło tutaj: http://www.netzeitung.de/sport/bundesliga/374738.html i troche swoich informacji dodałem :P

Wróć do „Niemcy”