1. Najbardziej wartościowy forumowicz:
- @Bernabeu – Zazwyczaj jak coś napisze, to trudno coś więcej dodać i jeszcze trudniej się nie zgodzić. Aktywny jest niemal wyłącznie w tematach piłkarskich, nie wzbudza kontrowersji, prezentuje najwyższy poziom.
- @venomik – Chyba trochę niedoceniany użytkownik, a warto zauważyć, że wszędzie gdzie się pojawia, ma coś ciekawego do napisania. Do tego bardzo kulturalnie, a jednocześnie celnie, potrafi wytknąć rozmówcy wszelkie błędy w jego rozumowaniu.
- @piotrcies – Już dość dawno stał się główną twarzą i organizatorem forum, nie tylko pisząc mnóstwo postów, ale też w pewnym sensie tutaj pracując. Jeśli przestał Wam się rzucać w oczy niegdyś regularny spam, to w dużym stopniu jego zasługa. Do tego bierze na siebie kluczowe, nie zawsze popularne decyzje, jak choćby te o banowaniu użytkowników.
2. Debiut roku:
- @HerskOner – Pisze tak dużo, że już za samą liczbę postów właściwie nie ma w tej kategorii większej konkurencji.
- @Kamil121 – Na zachętę, by pisał częściej i może nie tylko na temat Realu Madryt.
3. Największy znawca:
- @Magnum – Trochę rzadziej ostatnio zagląda, ale jego wiedza na temat przepisów i wszystkiego co związane z sędziowaniem (w końcu sam się tym zajmuje) w niektórych dyskusjach bywa bezcenna.
- @Wojtekb – Też nie należy do najbardziej aktywnych użytkowników, ale za to należy do moich ulubionych. Rozumie wydarzenia na boisku piłkarskim jak mało kto, a spójności i siły argumentów można tylko pozazdrościć.
- @moody90 – Czasami zastanawiam się, skąd on bierze te wszystkie statystyki, by uargumentować swoje zdanie. Gdyby zaczęła się dyskusja o tym, ilu chłopaków okiwali Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, gdy mieli po 15 lat, to on wstawiłby jakiś wykres, tabelkę, grafikę albo nawet filmik, które by to zgrabnie podsumowywały. Za swoje przywiązanie do Argentyńczyka musi jednak płacić wysoką cenę w postaci regularnego oglądania meczów PSG w lidze francuskiej.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać:
- @futbolowa – Chyba umieszczam ją tu już któryś raz, więc może powinienem przestać albo pojechać do Częstochowy, ale gdzieś chciałem ją umieścić. To nietypowe połączenie osoby lubianej, pracowitej, zorganizowanej, wielozadaniowej i czytającej mnóstwo książek z pozornie niepasującymi do tego wszystkiego zawirowaniami osobistymi.
5. Największy dowcipniś:
- @Diamen23 – Może nie sypie żartami na prawo i lewo, ale nigdy nie są one wymuszone lub złosliwe i praktycznie zawsze są trafione. Do tego jest jednym z najaktywniejszych forumowiczów i na pewno nie byłoby błędem wymienienie go też w innych pozytywnych kategoriach.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum:
- @Morrow – Czasami zajrzy, czasami coś ciekawego napisze, ale właśnie… czasami.
- @fieldy – Niegdyś był nierozerwalną częścią tego miejsca i trudno było sobie wyobrazić, że mógłby zniknąć. Jednak wyobrażenia swoją drogą, a fakty swoją.
7. Najlepszy avatar:
- @Chlopaczek – Za trafne scharakteryzowanie polskiej prawicy za pomocą jednego małego obrazka.
8. Wydarzenie roku na forum:
- Definitywny (?) ban dla najsłabszego ogniwa roku pańskiego 2020 ozoba. Niestrudzenie pracował na poszerzenie swojej gabloty na podobne trofea, ale w tych okolicznościach może mu się nie udać.
- Niezapowiedziany udział piotrciesa w moim ulubionym teleturnieju Jeden z dziesięciu.
- Ożywienie się forum podczas Euro 2020 oraz okolic gali złotej piłki.
9. Kto poczynił największy postęp:
- Moje wyróżnienia w tej kategorii z poprzednich lat okazały się przedwczesne. Nie powtórzę tego błędu.
10. Najbardziej pomocny użytkownik:
- @czubatka – Za pomoc w tematach technicznych i stworzenie niezastąpionego bota wrzucającego bramki, w tym z rozgrywek, o których istnieniu nigdy nie myślałem.
- @maciek_88 – Za publikowane od czasu do czasu posty na temat prawa, w tym prawa sportowego.
- @seba82 – Za kulturystykę. Nie wiem, czy to, co tam wypisuje, jest poprawne merytorycznie, ale robi dobre wrażenie.
11. Najfajniejszy użytkownik:
- @sickstick – Człowiek, który pojawia się niemal we wszystkich działach forum i potrafi łączyć wpisy całkowicie poważne i merytoryczne z pewnym humorem, zdystansowaniem i osobistymi doświadczeniami. Dodatkowy plusik za chęć rozwoju i szukanie nowych okazji zawodowych.
- @Boromir – Bardzo ciekawy człowiek o rzadko spotykanym wykształceniu (jak dobrze pamiętam, jest geologiem). Wiele trafnych spostrzeżeń i inteligentne żarty. Trochę intryguje mnie jego zainteresowanie Ukrainą.
- @Delpiero14 – Niegdyś prześmiewczo nazywany alter ego piotrciesa, ale w pewnym sensie rzeczywiście jest jak jego samodzielnie działająca prawa ręka dbająca o porządek i dobry wizerunek forum. Do tego to po prostu sympatyczny chłopak, do którego nie ma się o co przyczepić, a ostatnio wprowadził na forum słowo „chad”.
12. Największy dziwak:
- @DDK – Za przydługie opowieści autobiograficzne pisane w stylu jakby mówił do kolegi przy piwie. Oraz za podejście do elokwentnego Sławka i niektórych jego kolegów z tych samych kręgów politycznych, którzy nieskutecznie próbują zwiększyć swoje poparcie poprzez marudzenie na wszelkie restrykcje związane z pandemią. Wystarczy nadużywać słowa klucz „wolność” i już jest szansa na udostępnienie wpisu na forum. Mamy zupełnie inne światopoglądy, ale poza tymi drobnymi „dziwactwami” jest to jednak pozytywny użytkownik. Należy mu się dodatkowy plusik za fajnego psiaka.
- @czarny samael – Jak już się zaangażuje w jakąś dyskusję, jest niezmordowany. Nie wiem, jakim cudem one się w ogóle kończą. Ogólnie jednak doceniam, że stara się dyskutować na argumenty. Nawet jeśli nie zawsze się z nim zgadzam i trudno przesunąć go z pierwotnie przyjętego stanowiska choćby o pół centymetra.
- @Cement – Za oglądanie meczów, których prawie nikt nie ogląda i związaną z nimi aktywność na forum. Trudno w jego postach dostrzec jakieś własne opinie czy spostrzeżenia, gdyż właściwie zamieszcza suche relacje, opisując mecze akcja po akcji. Zupełnie jakby oglądał te spotkania z notatnikiem w ręku i przy całkowitym zdystansowaniu emocjonalnym. Jednocześnie rzadko angażuje się w jakiekolwiek dyskusje na tematy piłkarskie. Z kilku tematów utworzył bańki, w których niewzruszenie pisze sam ze sobą.
13. Najsłabsze ogniwo:
- @cloner – Nagroda za stworzenie i propagowanie nurtu filozofii XXI wieku od jego nicka nazwanego cloneryzmem. Nurt ten można scharakteryzować jako połączenie pięciu głównych idei, w tym: nie wiedzieć, nie rozumieć, nie sprawdzać, wypowiadać się ze stanowczością, samemu przyznawać sobie rację.
14. Największe rozczarowanie:
- @coco – Za wrzucanie na forum filmików z bluzgającym kulturystą i mało udane próby obrażania mojej osoby, z porównaniami do ludzi, którzy popsuli odwieczny pozytywny wizerunek swastyki, włącznie. Mimo wszystko umieściłem go w tej kategorii, a nie w poprzedniej, bo dopóki jakiś „lewak” nie burzy w brutalny sposób jego silnie zakonserwowanego światopoglądu, potrafi nawet z sensem napisać kilka zdań o piłce. No i lubi Marcelo Bielsę. Też kiedyś lubiłem, ale mi zobojętniał.
- @matt_ – W zeszłym roku był MVP, a w tym wykazywał znacznie mniejszą aktywność.