FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: krzychu212 » 29 gru 2005, 16:01

Troche żal by mi było Ludo, bo chłopak w zeszłym sezonie przyczynił sie znacząco do zdobycia tytułu mistrzów Hiszpanii. Oczywiście żal by mi go było gdyby przyszedł Thiery. Jak dla mnie to byłoby świetnie, ale czy wtedy Messiah by sie nie wnerwił mówiąc kulturalnie ( tu zgadzam się z Krzyśkiem :D ). Ludo nie miałby wogóle miejsca w składzie więc może mogliby mu już podziękować albo ewentualnie wypożyczyć do jakiegos francuskiego klubu. Maxi i Santi często zasiadaliby na trybunach (co u nich jest częste w tym sezonie, szczególnie u Lopeza rodem z Argentyny), ale taka jest kolej rzeczy. Jedni zawodnicy są od gry, a inni od walki o wyjściową jedenastkę. tutaj problemem byłby tylko Messi, bo tego brylantu nie wolno nam stracić ani tez go nie oszlifować, bo byłaby to zbrodnia na kibicach z całego świata. A więc nie wiem czy to dobry transfer by był, ale wiem jedno, napewno mielibyśmy takie korzyści jak Real swego czasu po przenosinach Zidana czy figo do nich (bo do medialności Becksa to jeszcze Henry'emu daleko :D ), czyli byłaby kasa dla klubu i na pewno szybko by się zwróciły koszty jego transferu, lecz czy warto jest kupować kogoś do tak świetnie fukcjonującej maszyny? Mógłby zepsuć atmosferę w szatni co byłoby pierwszym symptomem upadku, a ja tego nie chce. Troche się rozpisałem więc kończę i mówię że Henry ma u mnie pozwolenie na przylot do Barcy w lecie :D lecz ktoś mądrzejszy odemnie musiałby załatwić sprawę Messiego.

Wróć do „Hiszpania”