Ice Cube, Snoop Dog ...kostek pisze:Album promowany jest przez klip "Twisted Transistor", w którym rolę członków zespołu przejmują znani czarnoskórzy raperzy, tacy jak Xzibit.
to już wszyscy będę wiedzieli skąd mój nick się wziąłkostek pisze:Basista Fieldy wydał solowy, hip-hopowy projekt,
Nawet zagrał epizodzik, zagrał konika przed jakimś koncertem [już dokładnie nie pamiętam]kostek pisze:Jonathan Davis zaś realizował się w kompozycji udźwiękowienia "Królowej Potępionych",
hej, to jest mój ulubiony zespółkostek pisze:na tym forum znajdzie się kilku fanów mojej ulubionej kapeli. Tak więc może zacznijmy od krótkiego wprowadzenia
będziesz grzeczny to ci kiedyś podeślę17_7 pisze:mam tylko ich 2 albumy i nie moge znalesc innych
to ja dłużej się kocham w ich muzyce - bo dokładnie od 1998 roku.kostek pisze:Rok bodajże 2000 - Viva Zwei i teledysk do Freak on a Leash
Takie to były czasy, kiedy płyta CD jeszcze nie była za bardzo w obiegu
Pierwszy kawałek jaki usłyszałem [oczywiście z kasety] to : All in the family z płytki Follow the leader, której okładka ci się gdzieś zapodziała
wiec ja wkleje :

właśnie siedzę w takowej koszulce
Kiedy usłyszałem ten kawałek[wykonywany z Fredem Durstem z Limp Bizkit], od razu się zainteresowałem Kornem i poleciałem do sklepu kupić pierwszy album Korna - "KORN"
Follow the leader był najbardziej promowany, przez wielu uważany za najbardziej komercyjny. Mnie bardzo przypadł do gustu, zwłaszcza Dead Boddies Everywhere [jak Kostek pisał Jonathan poracował w prosektorium]
Moim ulubionym krążkiem jest "KORN" co nie oznacza, ze reszta jest mi obojetna. Choć jak mówię pierwszy album i pod względem tekstów [przesłania] i dżwięków jest mi najbliższy
Davis miał bardzo smutne dzieciństwo, był gejem [dzięki temu powstał genialny utwór faget] chodził w spódniczkach, był wyślmiewany przez otoczenie. Miał macochę której nienawidizł i poświęcił jej m.in utwór Kill You [ciekawe dlaczego
Paradoksalnie, gdyby nie jego okropne przejścia z dzieciństwa - nigdy nie powstały by znakomite utwory, o których wyżej pisał Kostek.
Korn miał również udział w ścieżce dźwiękowej do filmu Spawn [jesli mnie pamięć nie myli] i do Aniołków Charliego [sam początek pierwszej częsci] póścili pierwszy utwór Korna "Blind" [jeden z lepszych]
Co ja się będę tutaj rozpisywał - słucham prawie tylko Korna juz tyle lat - i jeszcze długo będę.
jako ciekawostkę dodam, że normalny z kapeli był tylko Brian Welch [head] który Korna opóscił, reszta z członków zespołu jest bardzo .... sodówa im uderzła [wiem, bo kuzyn był w stanach na spotkaniu - gdzieś szczęściarz wygrał
Dodam jeszcze, ze w mojej mieścinie na tablicy z nazwą miasta z "Kórnik" powstało wiecie co