Plebiscyt forumowy 2021

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Plebiscyt forumowy 2021

Post autor: matt_ » 31 gru 2021, 16:07

1. Najbardziej wartościowy forumowicz
Bernabeu - za mojej kadencji zdecydowanie najbardziej niedoceniany użytkownik forum. Argumenty, chłodna głowa, wielotematyczność. Wiem, nie pisze nic w Domku i zdaję sobie sprawę, jak ważny to jest temat, ale...

Wojtekb - skoro Bernabeu jest najbardziej niedoceniany to Wojtek zajmuje 2. miejsce. Również zna się na piłce, dobrze się czyta jak pisze o niej. Może od czasu do czasu odrobinę się przy tym podpala, jednak jest człowiekiem, tak jak my wszyscy :)

Kluchman - gdybym miał nominować swoje Top 5/10 to Karol co roku by w nim był a tak zawsze czegoś brakuje i bardzo wartościowy użytkownik zostaje z niczym. Nie tym razem. Tradycyjnie wypowiedzi na wysokim poziomie, poparte argumentami, czasem z dodatkowymi "smaczkami", żeby nie było nudno ;)

2. Debiut roku
HerskOner - wielotematyczny, nie boi się pisać tego, co myśli. Kandydat by dołączyć do forumowej starszyzny.

Kamil121 - szkoda, że na razie wypowiada się tylko w temacie Realu, ale pisze z sensem, bez napinki. Mogą być z niego ludzie. Mam tylko nadzieję, że nie jest wcieleniem "tego" Kamila :P

Giuliano - dołączył w trakcie Euro, napisał kilka postów. Może nie zapomniał o forum :)

3. Największy znawca

Bernabeu
Kluchman

O czym nie rozmawiają, zawsze używają przemyślanych argumentów, mają za sobą co najmniej względny researach. Krótko mówiąc, wiedzą co piszą :)

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać
10 - konkretny, w porządku, zawsze kojarzył mi się pozytywnie. Pisał kiedyś, że ma dziewczynę (która jest za Legią), więc zapewne nie ma aż tyle czasu ani ochoty uzewnętrzniać się na forum. Co innego poza, tak myślę :P

Bassu - nigdy nie pomyślałbym o nim w ten sposób, ale mimo skrajnych poglądów w niektórych tematach i tego że kibicuje United, wydaje się być równym, twardo stąpającym po ziemi gościem :)

ryba_82 - nadal się nie poznaliśmy a nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Tylko 3 miejsca a nominowałbym jeszcze przynajmniej Boromira. Pisałem, że w tej kategorii powinno być z 6 głosów.

5. Największy dowcipniś
Diamen23 - zdecydowanie, już któryś rok z rzędu. Niezłe poczucie humoru bez usilnych starań o zwrócenie uwagi na siebie.

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?
janop - jak co roku, mimo że zrobił co zrobił i nie mamy ze sobą kontaktu (tak jak z moim ojcem, ale brak interakcji z janopem bardziej mi doskwiera :P) to szkoda, że już go nie ma. Bardzo kolorowa postać ze swoimi osobliwymi zainteresowaniami, oryginalnym stylem bycia.

MK92 - odszedł po cichu, widać to też w głosach. Szkoda. Nie przychodził na forum się wyładować, wylewać z siebie żółć. Bardzo dobrze się z nim rozmawiało, zarówno o piłce, skokach jak i tematach pobocznych. Jedyne "pocieszenie" jest takie, że w innym miejscu też go ostatnio mało. Trzeba godzić życie z Internetem.

masacra - bardzo skrajny przypadek, jako że ani nigdy się jakoś nie kumplowaliśmy, w naszych poglądach (czy to piłkarskich, czy światopoglądowych) również trudno było znaleźć jakiś punkt zaczepienia. Nawet ten Liverpool nas nieszczególnie łączył. No ale szkoda, że tak barwny użytkownik nie ubogaca już forum swoimi wypowiedziami.

7. Najlepszy avatar
emski - klasyka, bez zmian.

8. Wydarzenie roku na forum
Euro 2020/1 - świetny turniej, rozmawiało się praktycznie na temat każdego, nawet najgorszego paździerzowego meczu.
oburzenie na obecność Eurowizji w Domku - osobiście wyznaję zasadę, że jak coś mnie nie interesuje to po prostu tego unikam, nie zabieram głosu. Odnoszę jednak coraz większe wrażenie (nie tylko na forum, to tak swoją drogą), że to wyrachowane, przesadnie analityczne podejście do sprawy i wręcz w dobrym smaku jest dodać jaką złośliwość, "patrzcie, nie oglądam/nie lubię tego", może nawet skręcić lekką aferkę.

9. Kto poczynił największy postęp
Realista69 - wrócił do aktywnego forumingu po prawie rocznej przerwie.
Morrow - był zdecydowanie lepszy, aktywniejszy niż w 2020, za ten rok takie Top 5/10 ;)
Ilka - słabo wyszło z tym Plebiscytem, jednak wstała z kolan, w dodatku objęła typera skoków i jest spoko :)

10. Najbardziej pomocny użytkownik
czubatka - dba o forum, zwłaszcza od strony technicznej, w końcu na tym się zna :)
maciek_88 - z racji braku czasu rzadko włącza się do dyskusji, ale jak pojawia się jakaś wątpliwość prawna, wpada i błyszczy.
Cement - za opisywanie meczów (zarówno lepszych, jak i gorszych rozgrrywek), które człowiek chętnie by obejrzał w czasie rzeczywistym, tylko nie ma kiedy.

11. Najfajniejszy użytkownik
Boromir - fajne zainteresowania, bez spiny podchodzi do dyskusji, żeby się dowiedzieć albo kogoś w czymś uświadomić. Bez niego to forum traci tak 50% wartości.

cloner - lubię clonera, mimo że często ma potrzebę usilnego udowodnienia swojej racji. Oryginalnie podejście do forumingu, życia, duża wiedza.

12. Największy dziwak
Pinturicchio - jestem lekko uprzedzony, ponieważ znam jego twórczość z innego forum. Szkoda, że przyszedł do nas się ponapinać i zabiegać o uwagę. Jak chce to potrafi napisać coś sensownego.

RoyKeane - opinia jest jak dupa, każdy ma swoją. Gorzej, jak ktoś na siłę próbuje udowodnić, że jego jest najlepsza, bo jest jego i jeszcze wmawia innym stosowanie takich praktyk.

13. Najsłabsze ogniwo
SzymonEs - ok, kibice Milanu (w tym wypadku bądź innego licznie reprezentowanego klubu) w liczbie mnogiej napiszą czasem coś głupiego, ale opierać na tym swój foruming? Idiotyzm

ozob - zero dyskusji, zero poglądów, zero konsekwencji. Byle tylko były dymy i wszystko kręciło się wokół niego.

14. Największe rozczarowanie
ozob - nie wyciągnął żadnych wniosków z bana, którego dostał pod koniec 2020.

jeżeli głosy na ozoba nie zostaną przez niego skomentowane na Twitterze

Boromir - bo nie nominował mnie w żadnej kategorii, nawet tutaj.

ja, ponieważ nie zmieściłem co najmniej kilku osób, które może aż tak się nie wyróżniały, natomiast dokładają swoją cegiełkę do życia forum

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”