1. Najbardziej wartościowy forumowicz:
@Kluchman - Co tu tłumaczyć. Od wielu lat jeden z fundamentów tego forum. Imponuje merytorycznym przygotowaniem do dyskusji, wiedzą i kulturą wypowiedzi. Nie unika kontrowersyjnych tematów i słownych potyczek, to wciąż jeden z katalizatorów tego forum. Niezmiennie imponują mi ilość, dobór i recenzje książek w temacie im poświęconym. Zazdroszczę, bo sam często mam ochotę sięgnąć po którąś z proponowanych przez niego pozycji, a mogę sobie na to pozwolić tylko przy nielicznych tytułach z racji braku czasu. Zachęcam też do śledzenia strony na facebooku, którą prowadzi.
@venomik – Jest tu od dawna ale dopiero w tym roku dał się lepiej poznać (przynajmniej ja to tak odbieram). Bije od niego duża elokwencja, świetnie czyta się jego posty, po wypowiedziach w innych tematach można wywnioskować, że posiada sporo zainteresowań. Umiejętnie wchodzi w polemikę i kulturalnie broni swojego stanowiska. Jego większa aktywność w mijającym roku to duże wzmocnienie forum.
@Bernabeu – Spodziewałem się, że znajdzie się w tym gronie jeśli zacznie więcej pisać. Znakomicie, że zwiększył aktywność i częściej tu pisze w tematach piłkarskich. Bardzo dobrze się go czyta. Dla forum to też bardzo dobra informacja i przeciwwaga dla coraz większej popularności tematów nie-piłkarskich. Jest dość kategoryczny w swoich osądach i nie muszę się zgadzać z każdą tezą, którą prezentuje ale prowadzi rozmowy w sposób kulturalny i wyważony.
2. Debiut roku:
@HerskOner – Naturalny kandydat. Zdarzali się tacy userzy w przeszłości, którzy wchodzili na forum jak po swoje i ciężko było oprzeć się wrażeniu, że są tu od dawna. Tutaj mamy taki przykład. Wszędzie go pełno ale nie zaśmieca forum, stara się dyskutować i wchodzić w interakcje dzięki czemu dokłada cenną cegiełkę do naszego żywota tutaj. Mam nadzieję, że za rok widzimy się tu w innych, pozytywnych oczywiście, kategoriach. Oby nie okazał się jednostrzałowcem jak wielu przed nim.
@Pinturicchio - Ciekawy i specyficzny osobnik. Widać, że chce pisać i dyskutować, ma swój specyficzny sposób forumowania ale bije od niego IMO jakaś szczerość i nie da się ukryć, że dodaje kolorytu temu miejscu. Nie miałem żadnych oporów żeby go tutaj umieścić.
3. Największy znawca:
@Wojtekb – Pojawili się chyba w podobnym czasie na forum z Bernabeu i chyba obaj lubią się spotykać w dyskusjach tutaj. Wysoki poziom merytoryczny, fajne, analityczne podejście do futbolu, poparte szeroką wiedzą na temat piłki nożnej. Do tego znakomicie się posługuje językiem więc czytanie jego postów to sama przyjemność. Ogólnie, choć Real to zupełnie nie jest moja bajka, to w tym roku duet Wojtekb&Bernabeu w tematach piłkarskich zdecydowanie na propsie.
@moody90 – Od samego początku prezentował bardzo dużą wiedzę na temat piłki nożnej. Czuje się, że to prawdziwy pasjonat. Zawsze miałem opory żeby go tutaj umieścić z racji jednak dość wyraźnego skrzywienia sympatii w kierunku Messiego, Barcy i wszystkiego co związane z sukcesami tego klubu, które IMO jednak zbyt mocno ogranicza jego obiektywizm i... w tych kwestiach nic się nie zmieniło. Za to, że niezmiennie jednak imponuje wiedzą piłkarską i jest na forum w ścisłym topie od dawna oraz że mimo swoich preferencji i kategorycznych poglądów w niektórych kwestiach, zawsze stara się prowadzić dyskusję w sposób kulturalny i wyważony, ta nominacja w moim mniemaniu mu się po prostu należała.
@Diamen23 - Co roku chcę go gdzieś umieścić i za bardzo nie wiem gdzie, bo także pasuje do niemal każdej kategorii. Spora wiedza, jest obecny w wielu tematach, lubi dyskutować, do tego inteligentne poczucie humoru. Istotne ogniwo tego forum.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać:
@Chlopaczek - Zwykle błyszczy w kategorii dowcipnisia ale ma znacznie więcej do zaoferowania, bo to poczucie humoru jest wynikiem połączenia inteligencji i dystansu.
@sickstick - Zawsze ceniłem jego foruming, kiedyś chyba umieszczałem go w MVP. Potrafi być zabawny i napisać coś śmiesznego ale zarazem dyskutować na poważniejsze tematy - od piłki, przez NBA, po programowanie. Myślę, że każdy by z nim znalazł wspólny język.
@Boromir - Jest tu od lat, zawsze stały i wysoki poziom. Partner zarówno do merytorycznej dyskusji jak i jednozdaniowych żartów. Do tego wygląda na to, że ma sporo zainteresowań pozapiłkarskich. Przykład postaci, która budzi sympatię chyba wszystkich niezależnie od preferencji klubowych. Chyba nie był dotychczas wystarczająco doceniany, a śmiało powinien trafić do Hall of Fame tego forum.
5. Największy dowcipniś:
@Chlopaczek - Jak zwykle. Może już nie tak często jak kiedyś ale ironią posługuje się bieglej niż dziewczyny z Dubaju jajami.
@Delpiero14 - Inteligentne poczucie humoru, potrafi mnie czasem rozbawić.
@sickstick - Jak wyżej.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum:
Co roku niestety grono się poszerza - niektórzy nie chcą, inni nie mogą, a poczytują tak jak ja więc zostawiamy bez głosu.
7. Najlepszy avatar:
Wszyscy co roku dawali tę nagrodę Kluchmanowi za krowę. Wystarczy. Są też inni userzy ze swoimi avkami, z którymi są nierozerwalnie związani i ciężko nie powiązać ich nicku z charakterystycznym zdjęciem więc od tej pory choć tak ich będę wyróżniał:
@Tomusmc - klasyk z Del Piero od niepamiętnych czasów.Tomusmc jest tu od 2004r, nie wiem czy od początku miał tego avka, bo mnie tu jeszcze nie było ale gościowi w maju stuknie tu 18 lat. Czujecie to?
@NoName1989 - Nie to żebym kibicował Widzewowi ale jak zapytam jaka fotka wam się kojarzy z tym userem, to będą jakieś wątpliwości?
@DDK - Zdzisław nie mój typ, avek też mi się średnio podoba ale ciężko Dudka nie powiązać z mordą Kręciny. Przekorne o tyle, że przecież DDK to pewnie jeden z bardziej, jak nie najbardziej wysportowany user tego forum.
*Nagroda specjalna dla @Ojciecdyrektor - skaczące cycki zawsze na +.
8. Wydarzenie roku na forum:
EURO
COVID
Brak ZP dla Lewandowskiego
9. Kto poczynił największy postęp:
@Bassu - Zawsze ceniłem jego posty ale teraz stał się mniej emocjonalny, a bardziej kliniczny i przede wszystkim pisze bardziej regularnie. Nawet tegoroczne głosy pokazują, że inni zaczynają go doceniać więc kibicuję mu.
@Conrado - Nigdy nie można było nic zarzucić jego twórczości i mogę być tu nieobiektywny ale wydaje mi się, że w tym roku widywałem jego posty częściej niż w przeszłości. Pozytywna postać, w dodatku z zamojską przeszłością więc głosik na jego konto.
@Ilka - Za to, że wróciła.
10. Najbardziej pomocny użytkownik:
@Boticelli czyli alter ego @czubatka - To co nasz ziomek od video tutaj wyprawia, to czyste złoto.
@futbolowa - Ona wie za co
@seba82 - Za bezinteresowną pomysł w tematach kulturystycznych. Sam nie korzystam ale sama inicjatywa na plus.
11. Najfajniejszy użytkownik:
@Eyesmon - Wszędzie go pełno, nie prowokuje, nie szuka konfliktów. Stara się integrować, próbował ogarniać zlot, wydaje się naturalnym kandydatem w tym miejscu.
@Delpiero14 - W sumie to pokryłby na luzie kilka czołowych kategorii, włącznie z MVP. Kiedyś miał bardziej nachalny sposób forumowania, często ukierunkowany na lajki. Chwilę go nie było ale wrócił potężniejszy niż kiedykolwiek. Pisze chyba trochę mniej, w bardziej zrównoważony sposób ale jakościowo to skok w górę. Jak do tego dodamy naprawdę fajne poczucie humoru, za którym kryje się pewnie spora inteligencja, to należy mu się wyróżnienie.
@piotrcies - Jedna z lokomotyw tego forum i nieoceniona postać dla jego obecnego funkcjonowania. Wzorem Spider-Mana to taki nasz "piotrcies z sąsiedztwa"
12. Największy dziwak:
@Kesz - W pozytywnym sensie. Ma te swoje zajawki w postaci anime, mangi i gier gdzie wydaje się, że wie wszystko i sięga po niszowe rzeczy. Gdyby dawać "największego znawcę" w tych kategoriach, to byłby tu pewniakiem, bo imponuje wiedzą w tych kwestiach, którą się chętnie z nami dzieli. Ogólnie pozytywna postać.
@cloner - Jedni go kochają, inni nienawidzą. Wiele można zarzucić clonerowi ale trzeba mu oddać, że jest charakterystyczny i nie do podrobienia.
@czarny samael - Kolejna oryginalna postać na tym forum. Czasem przekracza granice, ma bardzo specyficzny sposób prowadzenia dyskusji ale to co mnie intryguje w jego osobie najbardziej, to że dyskusja z nim wydaje się być nie do zakończenia
13. Najsłabsze ogniwo:
Nie rozmawiajmy o nieobecnych.
14. Największe rozczarowanie:
Więcej Covidu niż piłki i wymyślanie przez niektórych kwadratury koła za wszelką cenę.