Instytucja małżeństwa

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero » 29 gru 2005, 21:58

Ibrahimović pisze:Ostatnio coraz czesciej zdarzaja sie "przymusowe" małżeństwa ,ludzie czesto ,legalizuja swoj zwiazek bo kobieta zaszla w ciaze Bardzo mnie to dziwi Wielu sądzie ,ze wtedy koniecznie trzeba wziasc ślub ,a ja sie pytam dlaczego... Bo sąsiedzi beda gadac..

Skoro poszli do łóżka do chyba dażyli się jakimś uczuciem. Dziecko może być także przez głupote rodziców , albo inne problemy sfrustrowanej kobiety która chce o nich zapomnieć po przez zabawę.
Jednak trzeba pomyśleć o dziecku. Zawarcie małżeństwa zapewni (niezawsze) mu normalną rodzinę będzie miało matke i ojca przy boku. Jeśli do małżeństwa nie dojdzie mężczyzna może spokojnie odejść i już się nie pokazywać , jednak niestety dziecko będzie wychowane bez ojca. A skutki mogą być różne na homoseksualiźmie kończąc i to na serio. Mówiąc w skrócie małżeństwo rodziców da dziecku większe szanse na normalną przyszłość.
Agnieszka pisze:Znam kilka par, które uchodziły za idealne, a po zawarciu małżeństwa strony zaczęły się od siebie oddalać i wszystko zakończyło się rozwodem. Nie radzili sobie z obowiązkami małżeńskimi.
Czy to była prawdziwa miłość :?: :roll:

Agnieszka pisze:Wiesz ja dla potwierdzenia tego, że kogoś kocham nie potrzebuję papierka. W Twoim pzrekonaniu jego brak poddaje wątpliwości uczucie, którym darzy się partnera?

Zawarcie małżeństwa to powinno być potwierdzenie miłości. Właściwie to nie chciał bym wiązać się z kobietą która nie chciała by ślubu ponieważ w moim przekonaniu chodziło by jej tylko o "przygode". Oczywiście do decyzji o ślubie trzeba poczekać nawet kilka lat ...

snippmuszę cie wyjątkowo poprzeć :?

Wróć do „Hyde Park”