Zwała

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5303
Kibicuję: Tylko WISŁA

Zwała

Post autor: DDK » 27 sty 2022, 18:08

Eyesmon pisze:
27 sty 2022, 15:15
To tak jakby Hitlera skazać na 25 lat, wyszedłby i robił za Bossa MMA
Jak ludzie będą chcieli Hitlera to spoko, pod warunkiem, że nie łamie prawa, czyli nie propaguje ustrojów, których w Polsce nie można. A słowik z tego co wiem żadnego prawa nie łapie, po prostu wziął go NAjman, żeby było głośno. I najgłośniej jest właśnie przez ludzi, którym to się nie podoba i to oni robią mu reklame.

A czemu od 18 lat? To jest strasznie głupie pytanie. Dlatego, że musi być jakaś bariera od której przyjmujemy, że człowiek jest w pełni świadomy swoich czynów i może brać za nie konsekwencje.
Hannibal pisze:
27 sty 2022, 15:29
Tak, ale raczej niezbyt dobrze i jestem pewien, że raczej cała sytuacja ze Słowikiem nie wyjdzie mu na dobre.
Uwierz, że wyjdzie. Najman zarabia na reklamach i dla niego ważne jest, żeby o nim mówili, a czy dobrze czy źle to najmniej ważne.
HerskOner pisze:
27 sty 2022, 15:49
A nie uważasz że dozywocie za to co robi szef mafii i jesteś bystrym gościem, doskonale wiesz ile zrobił i uważasz że nie powinien ktoś taki siedzieć dożywocia?
Gdzie ja takie coś napisałęm? Uważam, żę jeśli WYSZEDŁ z wiezienia i jest na wolności to ma takie same prawa jak inni. Gdyby dostał dożywocie to nie byłoby tematu, a czy powinien to nie wiem - nie mam nawet pojęcia jakie miał zaruzty i ile siedział.
HerskOner pisze:
27 sty 2022, 15:49
A jakby pedofil morderca zgwałcił 8 latke a potem ja zabił, odsiedział 25 lat i wyszedł to też ma czysta kartę? I byś nie miał nic przeciwko że ktoś zrobił z niego twarz federacji sportowej?
Jestem za tym, żeby za pedofiie bylo dożywocie. Po drugie naplułbym w twarz każdemu który by to oglądał, natomaist nie mozna człowiekowi zabraniać legalnie zarabiać na chleb. To co, on juz nie może nigdy pracować w piekarni, w kinie czy jako twarz czegokolwiek? Będizemy wybierać mu zawód czy po prostu damy mu socjal do końca życia?
10 pisze:
27 sty 2022, 16:37
Jest szkodliwe społecznie. Młode bezrefleksyjne dzbany mogą w nim widzieć autorytet, skoro jest bezkrytycznie wynoszony na tron.
Chodzenie na stadion i emocjonowanie się piłką wzbudza często agresję, więc też jest szkodliwe społecznie. Samo oglądanie ludzi bijących się też może być szkodliwe społecznie. Ogólnie to wszystko może być. To zabrońmy też politykom, celebrytom i wszystkim bycie twarzą, a czemu nie? Polityce to szumowiny i okłamują, celebryci to puste dzbany albo chwala się, że ich puknęła cała kapela, to co, nie jest to szkodliwe społecznie, jeśli ludzie zobaczą w nich autorytet? A jak piłkarz ywjdzie i zaczyna klnąć, zdradzać albo ruchać siostrę żony to nie jest szkodliwe społecznie, że jest gwiazdą i wzorem dla młodych?

Wróć do „Hyde Park”