Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 02 sty 2006, 11:41

janiofcb pisze:To też moim zdaniem marnotrawstwo

Zgadzam sie z Toba w 100% ale jak napisałem to sie powoli zaczyna epidemia. Coraz wiecej trenerów szuka w ten sposób - przesuwając gracz stworzonych do gdy na środku obrony. Nie co dziennie rodzi się taki Vieia, Makelele, Xavi czy Pirlo. (choć ten ostatni zaczynał na inne pozycje ale z przodu)

Ja napisałeś w dzisiejszej piłce czesto DM musi być mózgiem druzyny, ba nawet stoperzy muszą umnieć rozegrać piłke w ataku pozycyjnym - przeżucić ciężar gry - często robić przewage. Terry jest tu najlepszym przykładem.

Co do Rio mam podobne zdanie - kiedyś jeszcze potrafił mnie przekonać - teraz nawet zaczą bramki strzelać co wcześniej była max rzadki ale to już nie ten sam gracz. Plama odbiła ? kasa ? sława ? ile to my znamy takich przykładów ...

Oby brat Rio - Anton z West Ham United nie poszedł do końca w śledy brata. Ma zadatki na świetnego obrońce. Mimo młodego wieku już potrawi grać na wysokim poziomie w Premiership. West Ham słynie z tego że z ich "stajni" wychodzą nie codzieni gracze zobaczymy czy też młody Ferdinand będzie sie do nich zaliczał.

Wróć do „Anglia”