Manga & Anime

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Manga & Anime

Post autor: Kesz » 03 kwie 2022, 16:16

Dzisiaj sobie przeczytałem mangę "Children" i to była najbardziej popieprzona rzecz jaką kiedykolwiek przeczytałem...

Co byście powiedzieli na to, że pewien mieszkaniec wioski wykonuje zlecenia dla mafii związane z pozbywaniem się martwych ciał? W sumie nie ma w tym nic dziwnego, jednak ten mężczyzna wybrał nietypowy sposób na ich pozbywanie, mianowicie zwoził zwłoki do odizolowanego sierocińca, tam z kolei mieszkały dzieci, których opiekunka to popieprzona do granic możliwości psychopatka, dzieci te wykonywały swoją "pracę" czyli kroiły, obdzierały ze skóry, wyłupywały oczy itd. itd. Miały podzielone role kto się czym zajmuje, kto jest od krojenia kości, kto od obdzierania ze skóry itd. I mówimy tu o dzieciach w przedziale wieku do 12 lat. Dla nich to była forma zabawy jak zajęcia z plastyki i część w ogóle nie była świadoma, że robi źle zwyczajnie dzieci miały robione pranie mózgu niczym propaganda Putina na Ruskach. Jednak w sierocińcu panowały też zasady których nie wolno było łamać w przeciwnym wypadku dane dziecko było zabijane. Do tego kompletnie chorego miejsca przybywa nowy pracownik, 18 letni chłopak jaki... Jest jeszcze bardziej popieprzony niż wszyscy tam razem wzięci!

Children... Horror jaki mogli wymyśleć tylko Japończycy. Do tego polskie wydanie jest bez cenzury...

Obrazek

Swoją drogą... Wydawnictwo Kotori zapowiedziało wydanie mangi "Blade of Immortal"
Polecam, bo jest to jedna z najlepszych mang jakie czytałem, do tego ta seria była inspiracją dla From Software do stworzenia gry Sekiro : Shadow die twice.

https://paradoks.net.pl/read/43067-miec ... e-w-polsce

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”