Filmy

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Bonso » 08 sty 2006, 8:57

Byłem wczoraj w kinie na "Piła2"...przed seansem słysałem różne opinie, jedni mówili, że film jest lepszy od pierwszej części, inni że się rozczarowali oglądając go....moja opinia jest taka, że się nie rozczarowałem, bo film naprawde był świetny, ale od pierwszej części, jak dla mnie był gorszy. Jeżeli ktoś chce ten film zrozumieć i chce żeby mu się "Piła2" podobała, to bez obejrzenia pierwszej części nie ma się co ruszać z domu. Byłem w kinie z 8 innymi osobami, jak sie okazało tylko ja oglądałem pierwszą część i tylko ja wiedziałem o co chodzi ;) . Dlaczego uważam, że "Piła2" jest gorsza od "Piły" ? Po pierwsze zakończenie filmu. W jedynce było fenomenalne, genialne i zajebiscie zaskakujące, takie zakończenie filmu widziałem bodajże tylko w "Siedem". Mimo, że dwójka też kończy się niespodziewanie i zaskakująco, to jednak mi kojarzyło się z klasycznym zakończeniem, beznadziejnego filmu, w którym na końcu okazuje się, że ktoś kto był dobry, jest jednak zły i takie tam...Po drugie film zrobiony jest bardziej jako film sensacyjny, morderstwa, nienawiść, w jedynce tego nie było...taka jest moja opinia, film mi się podobał, chociaż jak w większości, jeśli nie wszystkich przypadkach, kontynuacja była gorsza od orginału. Tak więc polecam wszystkim drugą część "Piły", ale bez obejrzenia pierwszej części lepiej wogóle nie wychodzić z domu ;)
pozdrawiam

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”