Książki - recenzje

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 sty 2006, 1:34

Wiesz gdybym ja podobnie jak Ty mieszkal w piekle...
Luuuz, przynajmniej sniegu nie ma :P
Chlopaczek pisze:Harry jest dobry.Dobry w tym czym byl z zalozenia - byciem ksiazka rozrywkowa i robieniu kasy.To ze czytasz Harrego nie swiadczy o tym ze jestes malo wymagajacy.Chyba ze czytasz tylko takie lektury w stylu Artemis Flow czy Harrego nie oczekujac od ksiazek zeby Cie rozwijaly i sklanialy do myslenia.Sadze ze jednak tak nie jest.Nie mozna czytac samych ambitnych pozycji bo bys zwariowal.Gdyby kazda ksiazka byla jak "Czarodziejska Gora" albo jeszcze gorzej "Ulisses" to zrezygnowalbym z czytania.
Generalnie ja do czytania podchodze tylko w kategoriach rozrywki. Pewnie napisze teraz dla Ciebie jakas herezje, ale nie oczekuje od ksiazki zeby dawala mi do myslenia. W zupelnosci wystarczy mi, ze oderwie mnie od rzeczywistosci i da troche relaksu. Pewnie dlatego czytam glownie sensacje i tematyke "okolosensacyjna". Wychodze z zalozenia, ze "Prawo gospodarcze" czy "Prawo finansowe" to sa wystarczajace pozycje do dawania do myslenia :lol: A wiadomo - co za duzo to niezdrowo ;) Myslenie boli :lol: ;)
Chlopaczek pisze:Dla mnie osobiscie czytanie Pottera to zadna ujma.
Dla mnie tez nie. Nigdy tego jakos specjalnie nie ukrywalem, chociaz chwalic tez sie specjalnie nie chwalilem. Byc moze dlatego, ze niektorzy dziwnie reaguja widzac czlowieka o glowe wyzszego mowiacego, ze przeczytal Harry'ego Pottera :lol: No ale co tam. Ide zafarbowac wlosy na czerowno, bo jestem jaki jestem :lol:
Chlopaczek pisze:Swoja droga jak dzisiaj spotkalem Jarzyne idac do kosciola
Nie wkrecaj, bo Ty szedles na zebranie LPRu :lol: Upsss, chyba mialem nie mowic :oops: :lol:
Chlopaczek pisze:kto nie bedzie tak robic dostanie ostrzezenie a gdy to nie pomoze to posypia sie bany.Mamy was wszystkich na oku.Wielki Brat patrzy.
Dokladnie. Jutro Chlopaczek zadaje lektury i za tydzien wszystkich przepytamy :twisted: Na poczatek jakies prostsze - po hebrajsku :lol:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”