Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 09 sty 2006, 17:09

Rossi pisze:Coś ostatnio czytałem że Ferguson nie ma zamiaru wzmacniac naszej pomocy co mnie troche zdziwiło i zaniepokoiło :?
Przecież to jest katastrofa bo gdy nie ma Scholesa to środkowej lini wogóle nie ma i dajemy dupy :? Boki też nie są za mocne wiec rozumowanie Fregusona nie jest dla mnie logiczne. Ribery by się napewno przydał bo chłopak na potencjał coś w stylu Roo :)Ale co ja będe tu sie rozwodził skoro Alez zrobi coś czego nie jestem wstanie przewidzec 8)
Dość dawno nie pisałem...

Coś mi się wydaję, że to prawda z tym zakończonym okienkiem transferowym przez United tej zimy. Przecież wcześniej mówiło się, że Glazerowie przeznaczą 10 mln funtów na zakupy, a wygląda na to, iż wydaliśmy 12 mln. A szkoda, bo pomocnik przydałby się bardzo. Mówiło się m.in. o Francku Riberym, Nigelu De Jongu, [który z resztą już ‘jedną nogą’ był w MU]. Łączony z Czerwonymi Diabłami był również Didier Zokora, Mahamadou Diarra oraz Floretn Malouda. Ostatnio Carlos Queiroz powiedział, iż świetnym wzmocnieniem składu byłby Simao Sabrosa.
Transfer Zokory jest możliwy dopiero w lecie, gdyż zawodnik poleciał na Puchar Narodów Afryki.
Franck Ribery również nie zagra w United co najmniej do lata, gdyż zapowiedział, iż zostanie w Marsylii do końca sezonu. Zawodnik ten przydałby się na pewno. Swietna technika użytkowa, którą efektownie i p/w efektywnie wykorzystuje, w przeciwieństwie do bezproduktywnego bawienia się piłką Cristiano Ronaldo [choc to młody chłopak, który ostatnio sporo przeszedł i często zdarzają mu się wahania formy].
Nigel De Jong, na razie z powodzeniem mógłby występować na pozycji defensywnego pomocnika do końca bieżącego sezonu, ale raczej zawodnik Ajaxu zasili BVB. Z jednej strony wcale się mu nie dziwię. W końcu już niedługo mistrzostwa świata, a Marco van Basten będzie stawiał na zawodników, którzy w swoim zespole grają w pierwszym składzie. W Borussi to miejsce Holender miałby zapewnione, a w MUFC musiałby o nie walczyć z Alanem Smithem.
Mahamadou Diarra – pytanie tylko czy reprezentant Ghany z chęcią przyjąłby ofertę drużyny, która w Europie stoi w tym momencie niżej niż jego obecny klub?
Florent Malouda czy Simao Sabrosa – jesłi o mnie chodzi to zdecydowanie wolałbym widzieć w trykocie MU Francuza. W moim przekonaniu ma on większe umiejętności niż Portugalczyk, a wyceniani są na podobną kwotę pieniędzy.
Zostaje również najnowsza plotka transferowa dotycząca Thomasa Gravesena. Duńczyk, który nie ma miejsca w składzie Królewskich, chciałby zmienić klub, a jak wiadomo zawodnik ten najwięcej czasu spędził na Wyspach. 1 mln funtów miałby załatwić sprawę.

Dla mnie przynajmniej zakupy się skończyły. No chyba, że sprzedani zostaną inni piłkarze. Kieran Richardson, Quinton Fortune i Mikael Silvestre – to zawodnicy, którzy jako pierwsi mieliby opuścić klub. Silvestre’a chętnie widziałby Aulas w Lyonie, talentem Richardsona zafascynowany jest menadżer West Bromwich Albion – Bryan Robson. Zainteresowana młodym Anglikiem jest także Aston Villa.
A David Bellion został wypożyczony do Nicei z opcją pierwokupu. Kariery na Old Trafford to on już nie zrobi…

Wczoraj słaby, zremisowany mecz z Burton. Szkoda, ale to było zaplanowane. Po prostu chłopaki z V ligowego klubu chcieli zagrać w ‘Teatrze Marzeń’ a nasi nie widzieli w tym żadnego problemu. Glazer chciał również zarobić na biletach. :lol:

Wróć do „Anglia”