Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem w oficjalnym sklepie internetowym Adidas.
Jako ze nabywam zawsze kilka par butow i w roznych rozmiarach to zamowienie wynioslo niemal 2 tysiace.
Przyszlo pomierzylem zostawilem co chcialem i reszte odeslalem. Zwrot darmowy wiec tu na plus chociaz trzeba zaniesc do punktu.
Paczka do nich dotarla i wtedy maja 14 dni na zwrot pieniedzy. Zaczalem dostawac maile z przeprosinami ze procedowanie trwa dluzej i to zapalilo u mnie czerwona lampke. Zaczalem czytac opinie czego wczesniej nie zrobilem bo nie przyszlo mi do glowy ze taka miedzynarodowa duza firma moze byc niepowazna i lamac prawa konsumentow. Ludzie skarza sie ze zwrotu nie dostaja nawet pare miesiecy. Czekanie na ich infolinii to tez mordega. Dobrze ze przynajmniej darmowa. Obiecali mi poprawe i natychmiastowe zalatwienie sprawy. Zobaczymy jak bedzie inaczej UOKiK a moze nawet sad jezeli bedzie trzeba bo skoro kwota powyzej 500 zlotych to juz powazniejsza sprawa w swietle polskiego prawa.
Tak czy siak jezeli nie lubicie sie denerwowac albo miec zamrozonych pieniedzy nie wiadomo na ile to nie polecam.
Reeboka zreszta tez bo nalez do Adidas czyli podejrzewam moga stosowac podobne praktyki.
Pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo w Zarze Zalando czy Nike zwroty przebiegaja bez zadnych problemow i zazwyczaj do 3 dni.