Zgadza sie, ja jestem w nienajlepszym nastroju z uwagi na to co pokazują zawodnicy... ale też i zarząd. Jesli nie idze, to trzeba coś zmienić. I potrzebne są zmiany w szerszym gronie niż dotychczas. Ale już mówiłem o tym, iż Ferguson nie potrafi odejść w chwale, tylko dalej łudzi się, iż coś wielkiego jeszcze osiągnie [Keano zrobił to najlepiej].Tomusmc pisze:W pełni się z Tobą zgadzam, ale trzeba zwrócić uwagę też na samych kibiców, którym nie podoba się gra Manchesteru. Pozatym ile osób umoczyło przez ManU na zakładach (zgadzam się, że na Fulham i Tottenham też musieli się nie źle wkurzyć). Samo powstanie klubu FC United powinno dać zarządowi do myślenia. Manchester w Lidze Mistrzów był jedną z najnudniej grających drużyn i naprawdę ja jako widz (nie fan) widzę diametralną różnicę pomiedzy tym zespołem, a drużyną, która grała 3 sezony temu. Drużyna, która wojowała kiedyś w CL nie może strzelić teraz bramki półamatorom, a wiesz, że media uwielbiają sensację tym bardziej, że wynik idzie w świat. Wydawało mi się, że O'Shea jeszcze z dwa sezony temu coś grał, ale oczywiście mogę się mylić, a kłócić się nie będę bo wiadomo, że masz większą wiedzę jeśli chodzi o ManU
Pozdrawiam
Chociaż czasem trzab zrobić krok w tył, by zrobić dwa kroki w przód.
Zdaję sobie sprawę, że kibiców innych drużyn irytowało to, iż TVP pokazywała mecze United, gdzie padał wynik 0:0, gdy np. w Turynie był ciekawy mecz z Bayernem.
Zrozumiałbym jeśli niektórzy zawodnicy starają się, ale im nie wychodzi. Ale jeśli, wspomniany O'Shea biega jak panienka po boisku, Rio kłóci się o kontrakt, a Cristiano oświadcza, że nadal będzie odstawiał cyrk na boisku, to ja nie widzę ani trochę profesjonalizmu, ambicji i oddania drużynie. Ale to już za nami...
Nie rozumiem również, jeśli gro osób spostrzega, iż jest źle, Ferguson wraz z Queirozem myślą inaczej. Poejrzewam, że możemy się spodziewać po zakończeniu okna transferowego wypowiedzi sir Alexa o tym, że United zasługują na 2 lokatę w lidze i na pewno tak się stanie.
Fergie jest byt dużym optymistą, a oprócz tego dal Queirozowi za dużą władzę, dlatego teraz mamy tego skutki.
Aha, a wracając do FC United, to wydaję mi się, że Glazer ma gdzieś te demonstracje kibiców i powstanie klubu. Nie przejmuje się tym, bo ludzie i tak będą przychodzić na mecze. Dlatego też Ferguson nie ma zbyt dużego pola manewru, bo zawzse nad nim jest Amerykanin.
EDIT:
Patrice Evra oficjalnie podpisał kontrakt do czerwca 2009r. z Manchesterem United. Grający na lewej stronie obrony Francuz będzie występował z nr 3 na koszulce. Wcześniej były zawodnik AS Monaco kontaktował się z Interem Mediolan, jednak podkreślił, iż pragnie grać tylko w Manchsterze United
Zdjęcia z prezentacji Patrice'a: http://editorial.gettyimages.com/source ... &p=2&tag=1
i przy okazji Nemanji: http://editorial.gettyimages.com/source ... ntIm&tag=1
Niestety okazało się, że Park Ji-Sung nie zagra do końca stycznia z powodu kontuzji kolana. Koreańczyk doznał kontuzji w czasie rozgrzewki przed meczem z Burton.
Duża strata, bo przed nami derby z City, mecz z Liverpoolem i Chelsea.
Dalszy ciąg powieści z cyklu: MikelGate. Norweski sąd rozstrzygnął, iż sprawą zajmie sie FIFA. Gdzie trafi chłopak zakochany w Chelsea?
Pozdrawiam