Książki - recenzje

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post autor: Chlopaczek » 10 sty 2006, 3:10

genius pisze: Rozejrzę się za tą książką. Nie za szkodzi przeczytać :) Najwyżej nie będę jej rekomendował innym. Zaufam i ją zdobędę :)
Jesli przeczytasz podziel sie wrazeniami.Z checia poznam cudza opinie o tej ksiazce.
Nie wiem czy dla Ciebie zacheta jest ze ktos zostal wyrozniony literacka nagroda Nobla ale jesli tak to trzeba wiedziec ze autor "Hanby" otrzymal taka nagrode w roku 2003.
Krzysztof Jarzyna pisze: To sie chyba dzieje samo przez sie. No chyba ze wypisujesz sobie na kartce podczas czytania nowe, nieznane slowa :roll:
Tak samo jak poprzez czytanie poprawia sie ortografia.
Ale co komu przyjdzie z tego ze "pozna nowe nieznane slowo" skoro nie wie co ono oznacza.Mozna wzbogacic slownictwo przykladowo o slowo konfabulacja tylko jesli nie wiesz co to znaczy i gdzie tego uzyc to mowiac kolokwialnie o dupe to mozna rozbic.Ksiazki i slownik wyrazow obcych to swietne polaczenie :P
To sie przydaje w kontaktach damsko-meskich.Zawsze mozesz kreowac sie na intelektualiste.Delikatnie wplatac te tajemnicze niedostepne dla zwyklych smiertelnikow slowa."Uwazam ze to nedzne sofizmaty" "popieram teorie predestynacji ale jednoczesnie zgadzam sie z Nietzsche odnosnie ogarniajacego nas nihilizmu co szczerze mowiac wywoluje u mnie resentyment" (tu akurat przyklad malo delikatnego wplatania).Nie wspominajac o takich mozna powiedziec klasykach jak "abstrahujac od..." czy "mam ambiwalentna nature" :lol:
Absolutna racja co do poprawy ortografii.Powiem wiecej gdy przegladam posty nowych userow to zazwyczaj domyslam sie czy lubia oni czytac ksiazki czy nie.Wlasnie po sposobie tworzenia zdan skladni i ortografii.
Potem okazuje sie ze osobnik ktorego podejrzewalem o czytanie ksiazek recenzuje nam jakas pozycje w tym temacie :P Czesc moze sprawdzac czy dobrze napisala posta w Wordzie ale do tego nie jestem w stanie dojsc.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”