Ekstraklasa 21/22

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Ekstraklasa 21/22

Post autor: DDK » 15 maja 2022, 21:31

Wisłą z perpektywy ruchów zarządzających nie zasłużyła na spadek. Owszem, byliśmy jedną ze słabszych drużyn, ale parę punktów nam urwali sędziowie (nawet to widać w legijnej tabeli weszło), do tego od marca: straciliśmy bramki na 4:3 w 101 minucie z Plockiem, w 94 minucie na 2:1 z Legią i w 98 minucie na 1:1 z Lechem. Potrafiliśmy chyba z Płockiem strzelić w słupek, żeby z kontry stracić bramkę. Ja wiem, że można dużo zarzucić, ale prawda taka, że sprzedaliśmy 2 najlepszych piłkarzy w zimie (transfery te bardzo pomogły spłacić kolejne długi), zrobiliśmy pierwszy od dawna większy transfer gotówkowy (0,5mln euro), a teraz ściągnęliśmy Gio, który zajebiśćie robił grę w ostatnich meczach. JEśli chodzi o trenera to przyszedł Gula, którego CV wyglądało w miarę spoko, a jak wyszło to wiadomo. Potem przejął to Brzęczek, co zarzucali że Kuba zatrudnił wujka. Prawda jest taka, że gość dostał zajebiście ciężką sytuację a i tak z tej gliny próbował coś ulepić. Gra Wisły po przejęciu była dużo lepsza, tylko po prostu pozostał jakiś gen frajerstwa.

Najgorsze jest to, że jak dla mnie ciężko mieć wielkie pretensje do piłkarzy. Mamy skład, gdzie jest kilku młodych (Gruszkowski i Plewka w pierwszy, a do tego Szot, Szota, Biegański itd), gdzie jest kilku naprawdę dobrych gości (Gio, Colley), a także kilku walczaków (Ondrasek). Z tym, że drużyna, którą przygotowywał Gula w decydujących meczach robi po 105-110km na mecz i oni ledwo żyją po meczu. SAm wiem jak to wygląda, że jak człowiek jest zmęczony to nic mu nie wychodzi. Słabszy refleks, niedokładność i ludzie obok mają wrażenie, że Tobie się nie chce, a Ty po prostu nie możesz. I mam wrażenie, ze własnie to widziałem. Jak dla mnie głównym odpowiedzialnym za wynik jest Gula i jedyne co można zarzucić zarządowi, to że mają człowiek w szatni (Kuba) wcześniej nie zdecydowali się na zmianę trenera.

Wróć do „Polska”