Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: piotrcies » 03 cze 2022, 14:42

Dlatego ja od dawna mówię, że tu będzie potrzeba sporych zmian - może niekoniecznie 10 cracków, ale kilku klasowych piłkarzy potrzebujemy, jestem ciekaw, skąd na to wszystko będą pieniążki.

Środek obrony - tu musowo kogoś ściągniemy, bo pożegnamy raczej Bailly'ego, pożegnamy też Tuanzebe, zostaną Maguire, Varane, Lindelof i Jones, czyli w sumie 3,5 gracza na 4 pozycje.

Jeśli odejdzie AWB - a może tak być - to prawy obrońca. I najlepiej ktoś do podstawy, choć obawiam się, że starterem będzie nijaki Dalot - zupełnie nie mogę się do niego przekonać.

Najwięcej świeżej krwi potrzeba do środka - na trzy pozycje mamy 4 graczy - Fernandesa i pewnie jako jego backupa Donny'ego + McTominaya i Freda - potrzeba jakiegoś cracka do środka + jakiegoś dobrego gościa do rotacji, bo 2 graczy na pozycję to mus.

Fajnie jeszcze, jakbyśmy wzmocnili skrzydło. Martiala nie liczę, że tam może grać, bo on też odejdzie - mamy Rashforda, Sancho i Elangę, czyli jakieś 2,5 klasowego gracza, jeśli Rashford się nie ogarnie, to w ogóle będzie bieda.

No i napastnik - tu wzmocnienie równie pilne jak do środka - jeden 37-letni Ronaldo to za mało, żeby zespół był konkurencyjny.

Stawiam, że powalczymy o Nuneza - to jest kosztowna operacja, może o De Jonga - kolejna kosztowna operacja, do obrony jakiś Timber bądź Pau Torres - znów kilkadziesiąt mln. Ten rzekomy budżet, o którym donoszą media - zostanie spożytkowany na trzech graczy, o ile w ogóle na nich wystarczy. Sprzedamy Bailly'ego, może Wan-Bissakę (choć kto wie, czy nie skończy się na wypożyczeniu), oddamy Hendersona (pewnie też wypożyczenie), Martiala - ale ci goście po słabym okresie też nie dadzą potężnego zastrzyku kasy. Do środka może przyjść Garner, który zanotował bdb wypożyczenie w Forest, choć dużo się pisze o jego wypożyczeniu - tym razem do klubów Premier League, więc naprawdę nie będzie głębi składu.

Ciekawe okno przed nami, mam nadzieję, że wejdziemy w sezon bez braków, oby.

Wróć do „Anglia”