zauwazam gdzie jest Ajax-jest sredniakiem w "przecietnej" wg was lidze...tylko musicie mi wyjasnic bo nie bardzo rozumiem...jakim cudem przedstawiciel tej "przecietnej" Eredivise znalazl sie w zeszlym sezonie w polfinale,czyli tam gdzie juz dawno nie bylo przedstawicieli wielkiej Primiera Division...RzuR ale zauważ gdzie jest teraz Ajax. Ostatnio gdy wygrywali LM w hmmm 96 ? nie byli w roli faworyta. Tak samo jak Porto czy Liverpool. A całkiem inną sprawa jest ich szkółka. Bo MU też teraz cienuje a nadal jest wielkie, Real zawodzi na całej lini a nadal jest "firmą" i teraz by trzeba było porównać Real, MU i Ajax.
jesli chodzi o porownywanie MU i Ajaxu i stawianie Porto w jednym rzedzie z Ajaxem to chyba jest jakies nieporozumienie..ani MU,ani Porto,smiem twierdzic ze oprocz Realu w dawnych,dawnych czasach i Liverpoolu troche pozniej nikt nie odbil takiego pietna na futbolu wlasnie jak Ajax i nie zdominowal pilki na swiecie tak jak uczynila to druzyna z Amsterdamu!
Jarzyna-jasne,nie mozna zakotwiczac sie tylko nonstop w historii i to tej dosc zamierzchlej,zle mniej odebrales jesli myslisz ze chcialem kogos zgrywac-uwierz mi,ze to naprawde nie jest mi potrzebne;) ale jakos mnie tak boli ze kibice teraz maja generalnie w dupie HISTORIE i TRADYCJE,obawiem sie ze to bedzie tylko wodą na młyn dla nastepnych Romków Abramowiczów,kotrzy jesli tylko im sie zachce to zrobia Europejskiej klasy klub nawet w Czermnie...