Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 sty 2006, 22:40

RzuR pisze:Jarzyna-jasne,nie mozna zakotwiczac sie tylko nonstop w historii i to tej dosc zamierzchlej,zle mniej odebrales jesli myslisz ze chcialem kogos zgrywac-uwierz mi,ze to naprawde nie jest mi potrzebne;) ale jakos mnie tak boli ze kibice teraz maja generalnie w dupie HISTORIE i TRADYCJE,obawiem sie ze to bedzie tylko wodą na młyn dla nastepnych Romków Abramowiczów,kotrzy jesli tylko im sie zachce to zrobia Europejskiej klasy klub nawet w Czermnie...
Po pierwsze - nie mam w dupie tradycji i historii.
Po drugie - ciezko jest tu na forum mowic i wspominac czasy sukcesow i wielkosci Ajaxu, bo dla wiekszosci userow historia i zamierzchlymi czasami sa MS we Francji... Nie mowiac juz o tym, ze ja sam pamietam jedynie ostatnie lata gry van Bastena... Chociaz to oczywiscie w niczym nikogo nie usprawiedliwia ;)
Po trzecie - przyznaje sie, byc moze nie precyzyjnie sie wyrazilem, no ale generalnie sens uchwycilem ;) A piszac o dzisiejszych czasach jakos mi przez mysl nie przeszlo, zeby nawiazywac do historii. Ta byla, jest i bedzie, ale w niektorych momentach IMHO nalezy sie od niej odciac, bo inaczej caly czas bedziemy srebrnymi medalistami MŚ i bedziemy remisowac na Wembley. No ale to temat na dluzsza dyskusje...
Po czwarte - w dzisiejszych czasach nawet dbanie i kultywowanie tradycji nie uchroni nas przed "zadramoviczowaniem" pilki... masz kase, to mozesz zrobic LM nawet w Azerbejdzanie...
fala pisze:Oczywiście nie zgadzam się ze słowami Jarzyny , że liga francuska jest przeciętna , nie wiem skąd wyciągasz takie wnioski przeciętna to może być belgijska czy rosyjska ale nie ...
Czytaj dokladnie:
Krzysztof Jarzyna pisze:jest (w porownaniu z tymi najwiekszymi) dosc przecietna.
bo chyba mi nie powiesz, ze Ligue 1 moze sie rownac z Serie A, Premiership, czy La Liga... :roll: To, ze kibice robia fajne oprawy o niczym nie swiadczy, bo widzialem tez genialna oprawe FC Basel... Mowimy o poziomie, pieniadzach, prestizu...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”