Premier League 2022/2023

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Premier League 2022/2023

Post autor: sickstick » 30 cze 2022, 21:49

Chlopaczek pisze:
30 cze 2022, 21:16
sickstick pisze:
30 cze 2022, 21:00
Leao w Milanie wykręcił 48g/a w 115 występach (gol/asysta średnio co 150 min) grając w słabiutkiej Seria A - a potrafiłem przeczytać o nim na forum że to jeden z najlepszych lewych napastników na świecie.
Pepe w Arsenalu wykręcił 48g/a w 112 występach (gol/asysta średnio co 137 min) grając w mocnej Premier League.
Dla porównania Richarlison (który ma wznieść Spurs do poziomu walki o mistrzostwo) robił w Evertonie g/a co 185 min.
Te cyferki calkowicie zaklamuja jaki ci gracze maja wplyw na gre swoich zespolow i jakie postep poczynili.
Ja mam wieksza lub mniejsza przyjemnosc ogladac dosc regularnie zarowno Arsenal jak i Milan. Pepe stoi w miejscu Leao dostal takiego kopa ze potrzebuje dwoch par sznurowek zeby mu buty w trakcie meczu nie spadly. A jezeli bysmy zestawili ostatni sezon to dla pilkarza Arsenalu te liczby sa dramatyczne. 20 wystepow jeden gol i dwie asysty w lidze? Minimalnie lepiej niz Alisson.
Ty, ale Pepe z tych 20 występów, tylko w 5 zagrał więcej niż pół godziny :P
Ławo napisać na przykładzie zeszłego sezonu że Pepe stoi w miejscu, bo ten po prostu w ogóle nie grał. Nie było pucharów więc graliśmy tylko raz w tygodniu, a na jego pozycji występowała największa gwiazda zespołu Saka który jak na złość był zdrowy przez wszystkie 38 kolejek.

Żeby była jasność, ja w żadnym wypadku nie próbuje sugerować że Pepe jest lepszy od Leao. Ja się tylko odnosiłem do opinii że ten jest flopem większym niż Kepa w Chelsea, a to że statystycznie wygląda lepiej od wymienionych podałem tylko jako argument. Ja już pomijał porównanie z Kepą, który jest najdramatyczniejszym bramkarzem pod słońcem, ale on zrobił dla swojego klubu lepszą robotę niż pół tej listy. Nie mówiąc już o tańszych transferach które nie dały zupełnie nic, ja np wolę zapłacić 80mln za Pepe który mi przez 2 pierwsze sezony będzie się kręcił w okolicy g/a co 100minut, niż 60mln za Ndombele który nie dał totalnie nic.

Ogólnie myślę że przy ocenach graczy zbyt mocno sugerujecie się kwotą, a zbyt mało stosunkiem kwoty do tego co gracz dał w zamian. Często krzyczy się flop! na jakiegoś gracza drogiego który nie do końca spełnił oczekiwania, a pomija się to że za jego plecami kryje się 10 takich co byli tańsi o raptem 20% a dali o wiele wiele mniej.

Wróć do „Anglia”