Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 15 sty 2006, 15:57

RzuR pisze:brakuje kogos kto by wzial to towarzystwo za morde,jakiegos pilkarza ktory mial charyzme...ale czy wogole znajdzie sie ktos taki?bo ostatni ktory odwazyl sie powiedziec ze nowemu pokoleniu czerwonych diablow poprzewracalo sie po prostu w dupach znalazl sie niedlugo po tym w Glasgow...
Niestety po odejściu Keano nie można liczyć na żadnego zawodnika, który właśnie pokierowałby kolegami z zespołu. No bo kto? skromny Neville, nienadający sięna kapitana Scholes, wykłucający się o pieniądze Rio, a może nie potrafiący przemówicdo kolegów z drużyny Ruud? Brakuje niestety lidera, a zarazem playmakera.
Wczoraj było widać nie tylko brak wspomnianego przeze mnie playmakera, ale również wypalenie się Fergusona w sferze taktyki. Bo dla mnie nie jest zrozumiałe to, jeśli Brown w ostatnich meczach gra świetnie (w niektórych momentach nawet lepiej niż Rio), a na ważny mecz sir Alex do składu wystawia patałacha Silvestre'a. Błąd ten potrafią dostrzec kibice ni tylko United, ale i także innych zespołów, a nie dostrzega tego osoba, która powinna o tym doskonale wiedzieć.
We wczorajszym spotkaniu nie tylko zdziwiło mnie wystawienie Mikaela to składu, ale też zdjęcie z boiska przyzwoicie grającego Patrice'a Evry. Gra Francuza z grą prezentowaną przez O'Shea to jakby porównanie fieldy'ego z radkiemutd :lol:
A to nie koniec niespodzianek zze strony Fergusona w derbach. W pomocy gra O'Shea z Fletcherem. Boskie zestawienie. Deco z Xavim powinni się schować, bo nadciągają dwaj giganci :roll: Za to Smith na ławce :shock:
Cristiano Ronaldo otrzymał czerwień. Sędzia chyba mało obiektywnie ocenił tę sytuację, bo w moim przekonaniu o kartce koloru czerwonego nie powinno być mowy. Ale czego się można spodziewać. To nie jego wina. O tym, że ma sędziować tak ważny mecz, ajkim niewątpliwie są derby Manchesteru dowiedział się niedługo przed meczem [ dlatego też nie zdązył przestudiować do czego służą kartki oraz gwizdek].

Ta przegrana utwierdziła mnie w przekonaniu, iż czas sir Alexa [przynajmniej dla mnie] minął. Obyśmy już w przyszłym sezonie nie musieli widywać na ławce trenerskiej United i Queiroza i Fergiego.

David Gill zapowiedział, że w lecie na pewno zostaną sprowadzeni dwaj zawodnicy, którzy grają w Lidze Mistrzów. [w końcu się obudzili].
Spekulacje dotyczą Diarry, Sneijdera i Maloudy. Nie pogniewałbym się gdyby dołączył do nas Franck Ribery.
P.S. Ribery to prawy czy też lewy pomocnik?
W ustawieniu OM widziałem go na lewej stronie, zaś w meczu grał przeważnie na prawym skrzydle.

Pozdrawiam

Wróć do „Anglia”