Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: cloner » 16 lip 2022, 9:35

Boromir pisze:
15 lip 2022, 11:38
To cloner wyszedł z absurdalną tezą żeby wypłacić pensję za sześć miesięcy (w najlepszym przypadku) i puścić szrot zimą w momencie w którym nowy trener musi odbudować zespół w kryzysie po poprzednim trenerze
Nie zrozumiałeś ziomuś. Odbudowanie zespołu po poprzednim trenerze nie ma nic wspólnego z rozwiązywaniem umów w Polsce za porozumieniem stron. To, co wszystko wkleiłeś w spojler, zgadzam się i potwierdzam oczywiście.

Boromir pisze:
15 lip 2022, 11:38
Pisałem wtedy, że rozwiązuje się kontrakty z graczami z problemami, którzy albo nie grają, albo są po ciężkiej kontuzji albo są za drodzy (jak przykład De Amo który miał za wysoki kontrakt dla Stali) - tacy wolą mieć swoją kartę w swoich rękach. Sadiković jesienią grał, wiosną nie. Wpisuje się w ten schemat. Może i próbowano z nim negocjować zimą ale widocznie nie był na to chętny i wolał poczekać do lata? Latem łatwiej o kontrakt. Dostał zgodę na szukanie sobie klubu i widocznie go znalazł. Rivaldinho też taką zgodę dostał i zobaczymy czy sobie znajdzie czy będzie pobierał pensyjkę w Krakowie.
Sadiković jeszcze mial rok umowy, wg ciebie rozwiązali z nim kontrakt i nie wypłacili mu ani jednej pensji za następny sezon? LOL :lol2:
Moim zdaniem Cracovia wypłaciła mu kilka pensji, dogadali się z Bośniakiem i chłop pewnie wroci do swojego kraju i sobie pogra jeszcze na luzie. Tak się to robi u nas od lat. I to pisałem zimą, aż jestem zdziwiony że w to nie wierzysz.

Rivaldinho natomiast, jestem o tym przekonany, ma dużo wyższy kontrakt, dlatego nie spieszy mu się z żadnymi rozmowami z Filipiakiem, typuje że brazol ma wyjebane i będzie ciągnął hajs ile się da. Chyba że profesor się wkurzy i wypłaci mu większą część kontraktu i zejdzie z listy płac. Bo Rivaldinho mógłby sobie pykac w 3 ligowych rezerwach, a brać kontrakt ekstraklasowy. A za rok sobie znaleźć jakiś Cypr czy nawet ligę rumuńską, bo tam ma jakąś renomę.

Wróć do „Polska”