FMy

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

FMy

Post autor: venomik » 21 lip 2022, 14:52

Ja zawsze lubiłem brać jakiś klub, który przez jakiś czas grał w najwyższej klasie rozgrywkowej, najlepiej nie dalej niż 10-15 lat temu, moze nawet zdarzało mu się grywać w europejskich pucharach - ale cos się z nim stało i teraz gra w trzeciej lidze, ewentualnie jest w dołach tabeli drugiej ligi. Najlepiej spore miasto + spory stadion. Ostatnia rzecz z którą chciałbym się użerać to regularna prośba o rozbudowę stadionu, a także taki klub startuje z potencjalnie wyższą reputacją niż kluby normalnie okupujące trzecią ligę. Dlatego teraz zaczynając nową karierę zastanawiałem się nad Bari, Siena albo Palermo.

To odnośnie reputacji w najnowszym FMie już nie jest tak aktualne. Już wcześniej zwróciłem uwagę (a teraz sobie potwierdziłem scoutem), ale w tym FMie reputacja rośnie jak na drożdżach.
Moje sukcesy od początku kariery:
Wygrana LM + finał dwa lata wcześniej
Scudetto + raz trzecie miejsce
Jeden puchar Włoch
Superpuchar Europy + Klubowe Mistrzostwa Świata.

Bardzo fajne ostatnie dwa lata, ale to wciąż tylko dwa lata... a co na to FM?
Wg tej gry jest tylko pięć klubów z wyższą reputacją od mojej (Liverpool, City, Real Madryt, Inter i Juventus). Nawet sobie złożyłem zapytania o wszystkich zawodników ze statusem 'gwiazda' oraz 'Ważny zawodnik' w Bayernie Monachium. Każdy z nich byłby chętny do przejścia do Palermo.
I to nie dlatego, że Bayern jakoś upadł, oni wciąż prawie zawsze wygrywają bundesligę i to z nimi wygrałem w finale ostatniej LM.
W dawnych FMach to byłoby nie do pomyślenia, żeby klub wyciągnięty z trzeciej ligi po kilku latach w Serie A i jednej wygranej LM mógł sobie wykupić dowolnego piłkarza Bayernu Monachium (pomijając fakt, że średnio mnie stać na droższych piłkarzy). To raczej piłkarze ode mnie by uciekali do 'powazniejszych' klubów.

Wróć do „Hyde Park”