Ja zawsze lubiłem brać jakiś klub, który przez jakiś czas grał w najwyższej klasie rozgrywkowej, najlepiej nie dalej niż 10-15 lat temu, moze nawet zdarzało mu się grywać w europejskich pucharach - ale cos się z nim stało i teraz gra w trzeciej lidze, ewentualnie jest w dołach tabeli drugiej ligi. Najlepiej spore miasto + spory stadion. Ostatnia rzecz z którą chciałbym się użerać to regularna prośba o rozbudowę stadionu, a także taki klub startuje z potencjalnie wyższą reputacją niż kluby normalnie okupujące trzecią ligę. Dlatego teraz zaczynając nową karierę zastanawiałem się nad Bari, Siena albo Palermo.
To odnośnie reputacji w najnowszym FMie już nie jest tak aktualne. Już wcześniej zwróciłem uwagę (a teraz sobie potwierdziłem scoutem), ale w tym FMie reputacja rośnie jak na drożdżach.
Moje sukcesy od początku kariery:
Wygrana LM + finał dwa lata wcześniej
Scudetto + raz trzecie miejsce
Jeden puchar Włoch
Superpuchar Europy + Klubowe Mistrzostwa Świata.
Bardzo fajne ostatnie dwa lata, ale to wciąż tylko dwa lata... a co na to FM?
Wg tej gry jest tylko pięć klubów z wyższą reputacją od mojej (Liverpool, City, Real Madryt, Inter i Juventus). Nawet sobie złożyłem zapytania o wszystkich zawodników ze statusem 'gwiazda' oraz 'Ważny zawodnik' w Bayernie Monachium. Każdy z nich byłby chętny do przejścia do Palermo.
I to nie dlatego, że Bayern jakoś upadł, oni wciąż prawie zawsze wygrywają bundesligę i to z nimi wygrałem w finale ostatniej LM.
W dawnych FMach to byłoby nie do pomyślenia, żeby klub wyciągnięty z trzeciej ligi po kilku latach w Serie A i jednej wygranej LM mógł sobie wykupić dowolnego piłkarza Bayernu Monachium (pomijając fakt, że średnio mnie stać na droższych piłkarzy). To raczej piłkarze ode mnie by uciekali do 'powazniejszych' klubów.