Ale jednak jest w pewien sposob jakims wyznacznikiemxeneize pisze:Krótko mówiąc mało istotne jest kto wygra bezpośrednie starcie pomiędzy tymi drużynami z punktu widzeniu potencjału, którym każda z tych drużyn dysponuje.
Czlowieku ja nie biore pod uwage tego co drzemie teraz w mloidziezy, jak rowniez nie mialem na mysli potencjalu obu druzyn na kilka nastepnych lat lecz obecnie jakie maja mozliwosci* na PNA - iz Senegal ma wiekszy aktualnie potencjal pilkarski niz Kraj OBYxeneize pisze:Obecne pokolenie reprezentantów owszem jest bardzo utalentowane i stać ten zespół z pewnością na osiągnięcie korzystnych rezultatów w Pucharze i kto wie, być może nawet o skuteczną walkę o bilety na następne mistrzostwa świata w RPA (w co szczerze wątpię). Mówienie jednak o tym, że Senegal ma większy potencjał piłkarski jest po prostu śmieszne i niedorzeczne.
xeneize pisze:Może Senegal jako drużyna bardziej doświadczona pokona Nigerię na tym Pucharze,
No nie wiem, francuskie szkolki swoje robiaxeneize pisze:Za parę lat ekipa ta najprawdopodobniej przestanie w ogóle liczyć się na kontynencie, bo godnych zastępców jak na razie nie widać wcale
Pozyjemy zobaczymy - chociaz watpie w toxeneize pisze:ale już w najbliższej przyszłości drużyny te dzieliła będzie przepaść, bo Nigeria w porównaniu z takim Senegalem dysponuje niewyobrażalnym wręcz potencjałem, takim którego Senegal nie będzie miał nigdy i do którego nawet się nie zbliży.
Jak i w to ze zmiana pokoleniowa w Nigerii przebiega bez bolesnie
*
Myslales juz nad tym postem od wczoraj??xeneize pisze:potencjał „zasób możliwości, mocy, zdolności wytwórczej tkwiący w czymś; sprawność, wydajność, możliwość, zwłaszcza państwa w jakiejś dziedzinie”.