W telewizji nadali

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 18 sty 2006, 22:20

Krzysztof Jarzyna pisze:Dzisiaj TVN stanal na wysokosci zadania, ale jutro juz wraca do swojego poziomu - "Kontakt"
No i o ile mi wiadomo w ten weekend TVN stanie na wysokości zadania i to tak, jak by sobie tego życzył nawet najbardziej wybredny kinoman :wink:
W piątek co prawda wieczór w TVN otworzy bardzo przeciętny "Gniew Oceanu", ale później czeka nas prawdziwa uczta... Jak dla mnie bezsprzecznie najlepszy film gangsterski jaki kiedykolwiek powstał, lepszy nawet od samego "Ojca Chrzestnego". Wielce prawdobne że to również najlepszy film jaki było mi dane obejrzeć. Mowa oczywiście
o "Człowieku Z Blizną" rewelacyjnego duetu - Reżyseria:Brian de Palma, Scenariusz:Oliver Stone. Obsada również świetna: Al Pacino, którego nie trzeba specjalnie przedstawiać :wink: , zjawiskowa Michelle Pfeiffer czy świetny Farid Abraham. Film opowiada historię Tony'ego Montany, młodego emigranta z Kuby, który wspina się po szczeblach mafijnej hierarchii w Miami. Filmu nie będe szerzej opisywał, po prostu TRZEBA OBEJRZEĆ !!!
A w sobotę "Zakochany Szekspir"... 7 Oscarów mówi samo za siebie :)
fieldy pisze:Niedługo na Polsacie pokazywać będą Taksówkarza
nie wiem czy trzeba opisywać, wystarczy napisac chyba, ż eto trzeba obejrzeć
Niestety będzie trzeba wybrać pomiędzy "Człowiekiem Z Blizną" a "Taksówkarzem"... Polecam ten pierwszy, ale sam widziałem go już z 10 razy i często do niego wracam, więc chyba skuszę się na "Taxi Drivera" :wink:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”