Ajax Amsterdam (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post autor: Berele Lewartow » 22 sty 2006, 15:59

Kaka_ACM pisze:Miałem przyjemność obejrzeć dziś mecz
Przyjemnością by tego nie nazwał. Musiałem się zmuszać, żeby nie wyłaczyc tv.
Kaka_ACM pisze:Mecz bardzo ciekawy, toczony w dość szybkim tempie.
:shock: Ciekawy? raczje nudny,szarpany, bez żadnej płynności w grze, pełno fauli. Racja, ciekawy.
Kaka_ACM pisze:Drużyna Ajaxu ma ogromny potencjał, widoczny jest natomiast brak odpowiedniego szkoleniowca, odpowiedniej myśli taktycznej.
Sytuacja przypomina Mi Legie gdzie trenerem byl niedoswiadczony ex-legionista Jacek Z. Podobnie sytuacja wygląda z Blindem.
No,juz nie musisz wszystkiego po komentatorze powtarzać :?
Ale racja. Blind nie ma żadnej koncepcji na gre Ajaxu. W trakcie meczu robił takie cuda(na patyku) z taktyką jakie tylko Niggaz umie robić z plasteliną.
Na ten mecz Blind wrócił do starego systemu 433. Na lewym skrzydle wystawił Rosnberga. Z gra na skrzydle to on za dużo wspólnego nie ma. Jak narazie,podczas swojej niedługiej historii gry w Eredivisie dał się zapamiętać jako ten który potrafi zjeba.. każdą sytuacje. Jedyne co tłumaczy decyzje Blinda to słaba forma Babela i Boukhariego.
Za Rosenbergiem na lewej obronie grła inny magik- Juanfran. Takie połączenie Tomka Kłosa z Kamilem Kosowskim. Atakować lubi choć nie potrafi, a bronić mu się nie chce, choć też nie potrafi.
Huntelaar nie potrafi się odnaleźć co nie dziwi. Bo on nie wie nawet gdzie się ma ustawić. Bo jak w tym samym czasie na boisku przebywają : Huntelaar, Rosenberg, Rosales i Charisteas to się w polu karnym przeciwnika troche ciasno robi,ale to właśnie jedna ze sztuczek Blinda.
Coś mi się wydaje, że Danny długo nie pociągnie. Tak słabego Ajaxu dawno nie było. A po sezonie może być jeszcze słabszy. Odejdzie Pienaar, De Jong,cierpliwość może też stracić Sniejider. Transferami typu Rosenberg czy Lindenbergh strat tych się załatać nie da. W Eindhoven się cieszą bo zapewne tytuł mistrzowski u nich zostanie. Ajax niech się stara,bo jak tak dalej pójdzie to i do Intertoto się nie zakwalifikuje.[/code]

Wróć do „Piłka nożna na świecie”