Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 14 paź 2022, 18:01

Przeszedłem dzisiaj Steelrising... Przejście gry zajęło mi w okolicach 25h robiąc wszystkie poboczne questy (przynajmniej te jakie spotkałem).

Tak w skrócie może :

Plusy :

Fabuła - Ciekawa w pewnym stopniu, ma swoje zwroty akcji, dramaturgię i potrafi poruszyć
Oświetlenie - Które powoduje, że słaba graficznie gra potrafi czasem zachwycić widoczkami
Mechanika walki - Jest ok, gdyby nie pewien szczegół o jakim wspomnę w minusach
Postać Aegis - Czyli głównej bohaterki jaka została bardzo fajnie wykreowana

Minusy :

Dialogi - Bardzo przeciągane kwestie dialogowe jakie potrafią męczyć
Mechanika walki a konkretnie alchemia - kompletnie niezbalansowany aspekt gry, niszczący wszelkie wyzwanie i ogólnie walkę z bossami
Poziom trudności - za sprawą wspomnianej alchemii, wszelkie wyzwania w tej grze idzie o kant dupy obić
Itemizacja - bardzo ograniczona, pomimo ciekawych projektów wyposażenia, to niestety rzadko kiedy spotkamy coś użytecznego (dokładnie jak w Greedfall)
Konstrukcja poziomów - kopiuj/wklej tekstury, ciągłe ich powielanie nie ma jak w jakimś losowym generatorze poziomów przez co większość lokacji wyglądało tak samo i człowiek tracił trochę orientację jeśli chodzi o konkretne miejsca jakich mieliśmy szukać.

Ogólna ocena 5/10

Aktualnie jestem w trakcie wrzucania ostatniej części gry na youtube, na razie muszę jeszcze scalić party a ostatni film będzie zajmował 3,5h rozgrywki. Nie wiem czy uda mi się to dzisiaj wrzucić, bo dziś nocna służba i niebawem mykam do pracy, ale jak ktoś by był ciekawy, to tutaj jest link do pełnej playlisty Steelrising na której być może dzisiaj jeszcze pojawi się ostatnia część rozgrywki, najpóźniej jutro rano :

Teraz nie wiem w co będę grał, cały czas Nioh chodzi mi po głowie, ale ostatnio zainteresowała mnie gra jaka dzisiaj ma chyba swoją premierę... Czyli "SCORN" i być może to będę nagrywał, poniżej zwiastun gry :

gameplay :

Wróć do „Hyde Park”