Finanse (Giełda, itp.)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Finanse (Giełda, itp.)

Post autor: gilardino11 » 20 paź 2022, 15:31

Nie wiem co Ci Nagadali za bzdury o zagranicy Ale wygląda to właśnie tak jak pisze Slim czy Ja. Ja po prostu opisuje wydarzenia starając się być obiektywnym.Pracowalem w firmie smyths i robiąc nadgodziny zarabialem po 4 A czasami nawet 5 tysięcy euro tylko co z tego ? Gdybym pracowal 39 godzin w tygodniu stać by mnoe było na nie wiele więcej niż w Polsce i takie są fakty A znając Polonię to 80% siedzi tam z przyzwyczajenia/ dzieci mają szkołę i nie ma szans że dadzą sobie radę w Polsce/ obawiają się bo tam są w strefie komfortu A nic nie odkładając przez 15 lat w Polsce będzie im od zera bardzo ciężko. Tu też zarabiam na prowincji 5 tyś zł i mi nie brakuje. Żeby żyć na takim poziomie jakim tu w irlandii pewnie musiałby zarabiać że 3 tysiące euro. To bardzo dużo A ja pracuje może 20 nadgodzin w miesiącu.
I teraz bardzo spora część osób właśnie wraca do Polski bo widzi że nie ma sensu tam siedzieć. Czasy zachodu minęły bezpowrotnie jako że mieszkając w 3 krajach po za Polska w różnych czasach to zarobkowo zostały tylko Norwegia i Szwajcaria. Resztą nie zaprzątalbym sobie głowy chyba że Do Dojczów macie blisko

Wróć do „Hyde Park”