Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kesz » 26 paź 2022, 11:48

Ja mam nadzieję, że Real gdzieś tam jeszcze trzyma oko na Mudryku, bo ten zawodnik to bestia i w lepszym klubie niż Szachtar by wspiął się na jeszcze wyższy poziom. Fajnie by wyglądał taki kolejny zaciąg młodych zdolnych jak właśnie Bellingham, Endrick i Mudryk.

Tak jak z Endrickiem i Bellinghamem jest coś oficjalnie na rzeczy, to jeśli chodzi o Mudryka, to taka moja fanaberia. Wiadomo, że Real już dawno zwrócił na niego uwagę kiedy to Szachtar lał Real w fazie grupowej LM a do tego w tym sezonie Mudryk o sobie Realowi przypomniał. Jednak nie słyszałem ani razu by gdzieś tam pojawił się temat jego transferu. Z resztą nie wiele brakowało by Mudryk w tym sezonie już reprezentował barwy Arsenalu Londyn. Ten chłopak zdecydowanie marnuje się w Szachtarze i ciągnie tą ekipę jak może, ale to na pewno jego ostatni sezon w Ukraińskim zespole, możliwe, że nawet już zimą zmieni klub, bo wiadomo w jakiej sytuacji jest Szachtar.

Co prawda, kiedyś, jeszcze zanim nawet Pulisic trafił do pierwszej drużyny Borussi Dortmund, to zachwycałem się tym zawodnikiem, później wręcz jak w przypadku Haalanda w RB Salzburg, też pisałem posty, by Real zwrócił na danych graczy uwagę i ich kupił nim zrobi to ktoś inny... Tak jak Pulisic w końcu został kupiony przez Chelsea, tak Haaland został kupiony przez Borussie Dortmund a obecnie siedzi w City i dziś wyrobił sobie status topowej gwiazdy. Kariera Pulisica akurat nie potoczyła się tak jak sądziłem, chociaż nadal to jeden z ważniejszych zawodników Chelsea Londyn, jednak miałem co do niego znacznie większe oczekiwania... Z resztą ten chłopak ma dopiero 24 lata, więc jeszcze wiele przed nim. Osobiście uważam, że Mudryk to talent znacznie większy niż Pulisic i przynajmniej powinien osiągnąć w swojej karierze więcej niż Amerykanin. Swoją drogą Borussia to kopalnia talentów... Jak sama sobie nie wychowa, to ściągnie ich z jakiegoś zadupia i rozwinie... Dzisiaj ten sam temat przerabia Bellingham czy Moukoko.

Wróć do „Hiszpania”