Gry...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Gry...

Post autor: cruel » 26 paź 2022, 20:29

Delpiero14 pisze:
19 paź 2022, 13:14
cruel pisze:
17 kwie 2019, 16:59
Mysle, ze spokojnie zalapie sie do top10 najlepszych bossow w Soulsach (False King Alliant, Flamelurker, Ornstein & Smough, 4 Kings, Artorias, Manus, Gwyn, Ludwig, Orphan of Kos, Friede, Gael). Ups wyszlo 11, ale bardzo zblizony poziom.
Sorry za odkopywanie postu sprzed trzech lat xD ale ciekawi mnie czy od Elden Ring coś się u ciebie w tej kwestii zmieniło i czy nie wstawiłbyś do tej dychy którychś bossów z ER (o ile już ukończyłeś całość) bo kilku epickich bossów też się w tej grze znalazło.
Sorki, zupelnie przegapilem posta.

Tak, gre przeszedlem, 213h lacznie zajelo - skonczylem jakos w lipcu chyba, wiec 3 miechy spokojnego grania mi zajelo. Zdecydowanie paru bossow do top 10 by aspirowalo, wstawilbym chyba:

1. Maliketh - zajebista walka, agresywna, szybka, bez poteznego paska zycia u bossa, w dodatku mega zaskoczenie z kim w ogole ja sie toczy.
2. Godfrey / Hoarax Loux - klimat, rozne fazy, kompletne zaskoczenie z przemiany, bez tanich chwytow. Powinna to byc walka koncowa wg mnie.
3. Margit - pierwszy powazny 'skill check' gracza, wymagajacy, ale w pelni sprawiedliwy, w dodatku swietne intro / zaskoczenie przy pierwszym podejsciu. Tutaj jednak bardziej sentyment gra role, wiec moze do top 10 jednak nie, ale moze top 15.

Najtrudniejsi byli dla mnie:
1. Malenia - nie dalem rady pokonac sam na sam do tej pory, ale prob dosc malo, <10. Najtrudniejszy boss w historii gier tej firmy jesli grasz 'sprawiedliwie', w sensie nie przywolujesz nikogo / niczego do pomocy. Inny temat z przywolywaniem, ale to jest dla mnie 'latwy' poziom trudnosci wiec nie uznaje.
2. Mohg - jakies 30+ prob mnie kosztowal, trudny dla postaci walczacych w zwarciu. Druga faza mnie niszczyla, glownie podloga w ogniu.
3. Finalowy boss - bylby prosty gdyby nie dwie fazy, druga mnie w uj irytowala szczerze mowiac.

Wszyscy inni bossowie zajeli mniej niz 10 podejsc. Cala gra bez przywolywan - czy to innych graczy, czy prochow.

Kurde, wypisalem to wszystko i nagle mi sie zachcialo znowu gre wlaczyc hmm :P

Wróć do „Hyde Park”