Czy interesuje się ktoś Serie B & C ?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 26 sty 2006, 23:00

Ja szczerze mówiąc mam dziwne podzieloną uwagę we Włoszech na kluby.Na pierwszym miejscu jest oczywiście Milan.Następnie silny sentymencior do Romy.Trzecim klubem jest Napoli.Ogólnie sentyment do tych klubów zaznałem będąc w Italii.Zdarzyło mi się być kiedyś w muzeum San Siro.Ale wracając do tematu, to w Neapolu byłem tylko raz w życiu :P.Ale nie żałuje, gdyż jest to chyba najładniejsze miasto we Włoszech.Ono ma w sobie poprostu ten klimat, największego miasta 'tych gorszych Włoch'.Tutaj słońce jest cały rok, ludzie weseli, piękne plaże no i co najważniejsze, jedni z najlepszych kibiców w Italii.Wszędzie, gdzie się chodziło, dało się odczuć moc piłki, oraz kibiców.Nawet frekwencje w tym sezonie wskazują, że kibice się nie odwrócili.Pamiętam okres, gdy Napoli z hukiem wchodziło do Serie A, z dużą kasą, gdzie już myśleli nawet o pucharach, a tutaj niestety spadek.Ale walka była piękna, do samego końca, pamiętam ważny mecz z Romą zremisowany u siebie 2:2.Ehh, była kasa, były transfery ( Marek :wink: ), ale nie było wyników.Potem szarszyzna Serie B i degradacja.Ale teraz pokazują, że po roku im się znudziło i czas na wielki powrót.Moim zdaniem, przy odpowiednio dobranych nowych osobach do zespołu, stać ich na awans do Serie A.

Wróć do „Włochy”