AS Roma (zbiorczy)

zagi82
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: zagi82 » 26 sty 2006, 23:41

No i jest pięknie.. Piękny wieczor na Delle Alpi dla wszystkich fanatyków Romy. Pomimo tego, że Juve w mocno osłabionym składzie (Rzymianie także, ale trzeba uczciwie przyznać, że w mniejszym stopniu). No, ale mimo wszystko zwycięstwo w Turynie w dobrym stylu cieszy.

Co do meczu..

Piersza połowa wyrównana, mało dogodnych sytuacji(piewszy celny strzał w meczu Oliveiry bodaj w 35 min po błędzie Bovo).. Na początku nerwowo gra Perrotta, Tommassi traci sporo piłek...Aż wreszcie piękne podanie Dacourta do Manciniego, ten wkręca w ziemię obrońce Juve i strzela spokojnie w długi róg..Piękna akcja. Do wyrównania mógł doprowadzć Zebina ale ładnie minął się z piłką 8) nieźle prezentował sie się Cufre, widoczy z przodu i pewny w obronie.Panucci z kolei skoncentrowany głównie na obronie i walce z aktywnym Mutu. Druga połowa i już po pierwszej akcji mogło być 1-1 ale Curci świetnie broni strzał Zalayety(??).Potem mamy show Manciniego(kolejny wielki mecz), którego dryblingi i zagrania z klepki są na najwyższym poziomie..Piękne podanie do Tommasiego i jest 2-0..Juve nie wie co się dzieje..Po zejście Okaki(dobra zmiana Rosiego) Mancini przesunięty do ataku, gdzie także radzi sobie przyzwoicie.Szarpie, stara się.Na 3-0 podwyższa Perrotta po świetnym zagraniu piętą młodego Rosiego(??).Juve na kolanach?? Okazuje się, że nie...2 gole Alexa i Juve ratuje twarz.

Wielkie brawa oczywiście dla całej drużyny, ale mi strasznie podobała się gra Dacourta, przerywał sporo akcji, praktycznie bez strat, aż miło było patrzeć na jego grę dzisiaj. Spalletti będzie miał nie lada problem przed zestawieniem środka pola na najbliższy mecz z Livorno.De Rossi wyjdzie na pewno, co do obsady drugiego def. pomocnika to...Hmm, nie wiem po tym co dziś zobaczyłem postawiłbym na Francuza. Co do Okaki niezły zwłaszcza w grze tyłem do bramki, miał nawet okazję do zdobycia gola ale jego strzał wylądował w okolich narożnika boiska, a główka po rzucie rożnym także niecelna.Ogólnie będą z niego ludzie. Z niecierpliwością czekam na rewanż... i na awans Romy 8) :wink:

Wróć do „Włochy”