Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 10 lis 2022, 17:09

Kanonierr pisze:
10 lis 2022, 13:14

coco pisze:
06 lis 2022, 17:24
Arsenal zwyczajnie zajął miejsce Liverpoolu w walce o misia, takie rzeczy się zdarzają, dla mnie ta forma Arsenalu to jest sprawa dla socjologów, jak się przyjrzysz kadrze to ciągle tam pełno przeciętności, no ale nie nazwiska a gra drużynowa się liczy, i w tym Arsenal jest świetny w tym roku, nie rozumiem tego fenomenu, ale doceniam.
Nie rozumiem. Kto tam jest przeciętny?
No ja się akurat tutaj wyjątkowo muszę z coco zgodzić. Klasowi piłkarze w Arsenalu to obecnie podstawowa 11 + Tierney, Tomiyasu i ESR - czyli 14 piłkarzy. Cała reszta kadry - Holdini, Cedric, Elneny, Lokonga, Nketiah i Nelson to totalna przeciętność, którzy raczej nie mieliby podstawowego składu w żadnym zespole Premier League. Osobny akapit dla Vieiry, który widać że ma skille żeby być gwiazdą ligi, ale jest póki co zagubiony i nierówny, więc jego impakt jest póki co również przeciętny.
Magnum pisze:
10 lis 2022, 13:59
Swoja droga, przegralismy, z tego co na skrocie widzialem to w troche kuriozalny sposob, bramkarz sie wywrocil i potem skosil goscia na karnego, a nastepnie walnelismy w slupek, potem bramkarz gosci sie wykazal pieknymi interwencjami po czym dostalismy dwa gongi na ryj. No coz, bedzie mniej meczow w styczniu
Szkoda mi tego młodego Estończyka, Arteta wrzucił go chyba na zbyt wysokiego konia. Przecież ten gość jest nominalnie naszym bramkarzem nr... 6. Mamy Ramsadle i Turnera, 2 gości na wypożyczeniach, a w lidze rezerw Estonczyk przegrywa rywalizację z rok młodszym Hubertem Graczykiem. Swoją drogą dziwne że nie zagrał właśnie Polak.

Wróć do „Anglia”