Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 19 lis 2022, 19:11

Mnie ten system leczenia w GoW strasznie irytował w jedynce, bo już walić, że musisz to zdrowie podnosić z ziemi, ale są dwie zależności w trakcie walki jakie ograniczają Ci możliwość leczenia, pierwsza, to randomowość w wypadaniu tego leczenia a drugie, to kolejna randomowość, gdzie jak już wypadnie to leczenie, to okazuje się, że leczy Ci śmieszne wartości HP i z rzadka trafia się, że wypada Ci mocniejsze leczenie. Wszystko to kwestia losowa. Obserwując gameplaye, to widzę, że ten aspekt właściwie się nie zmienił, to samo z eksploracją gdzie poruszasz się łodzią lub przez portal, jednak to nadal jest bardzo ograniczona możliwość szybkiej podróży i gra jest w dużej mierze "zamknięta". Z kolei w kwestii przeciwników też się nie wiele zmieniło, jest ich nieco więcej i tyle. W Ragnaroku po prostu dodali to samo, ale trochę więcej niż w poprzedniej części. Ale tak śledząc tego GoW'a, to fabularnie jest ciekawy, są zwroty akcji, gra tu potrafi zaskoczyć i to na plus.

Ja sam ostatnio nie mogę się zebrać do grania, mam tego Dead Space ale granie w to idzie mi jak krew z nosa i przede wszystkim dlatego, że nie mam jakiś chęci na tego typu rozgrywkę, mam gdzieś ochotę na Wiedźmina, ale to już chyba poczekam aż odnowiona wersja jedynki wyjdzie.
Nigdy nie grałem w serię Gothic... Może spróbuję?

Wróć do „Hyde Park”