To jest o tyle ciekawe bo Ukraińcy którzy byli zabunkrowani kilka miesięcy przed barażem ze Szkocją wyglądali w tamtym meczu świetnie fizycznie. Nie było widać braków w ograniu czy rywalizacji sportowej przez pół roku. A tutaj Katarczykom coś ewidentnie nie zażarło. Nie wiem w sumie czy to nie był najgorszy występ jakiejkolwiek reprezentacji na dużym turnieju jaki widziałem. Macedonia pokazał się z dobrej strony, Panama powalczyła cztery lata temu, Korea Północna dość fajnie broniła się z Brazylijczykami. Może któraś z tych afrykańskich drużyn w Niemczech bo tam wtedy jakieś egzotyczne reprezentacje pojechały w stylu Angola czy Togo.Carbon pisze: ↑20 lis 2022, 21:25Dziś sobie przypomniałem, że gospodarze właściwie przygotowywali się od początku tego sezonu do turnieju, a zawodnicy w zamknięciu trenowali, co dzisiaj dało o sobie znać - fatalne przygotowanie fizyczne (co już jest w ogóle dziwne, skoro mieli tyle czasu na przygotowania, to mogli chociaż zadbać o to, by przed własną publicznością zasuwać przez 90 minut po boisku), o przygotowaniu technicznym nie wspominając, bo indywidualnością odstawali wyraźnie od Ekwadorczyków. Myślałem, że się przygotują do tego turnieju jak do MŚ w ręcznej kilka lat temu.
Wygląda to fatalnie i można powiedzieć naście lat jak krew w piach.