Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 03 gru 2022, 18:42

@cruel serio oceniasz GoW na 9/10?

Nie żeby coś, ale gra była też strasznie nudna, mechanika walki właściwie dokładnie nie zmieniona niż przy Ragnaroku, więc ten sam syf i problem z kamerą. Do tego w GoW właściwie nie było bossów poza oskryptowanym Baldurem i Magnim wraz z Modim. Cała reszta to były reskiny trolli, Elfów i wiedźm które właściwie są mobami podrasowanymi do statusu bossa. Eksploracja świata była strasznie utrudniona poprzez teleport w jedną stronę nie mówiąc już o tym, że przez dość spory okres czasu w ogóle nie mogłeś się przemieszczać przez teleport, na domiar tego wiele przejść było poblokowanych a ja osobiście też nie jestem zwolennikiem gdy gra wymusza na nas powroty do miejsc które już eksplorowaliśmy. Dialogi między Arteusem i Kratosem były często irytujące.

Ogólnie ja bardzo nisko GoW 1 oceniłem, bodaj jakieś 5 czy tam 6 na 10. Nie wiem skąd zachwyty nad tą grą bo jedyne czym się wyróżnia, to oprawa graficzna, muzyka, fabuła i oskryptowane ale efektowne walki z Baldurem.

Ragnarok z tego co zauważyłem jedynie to wszystko powiela z tą różnicą, że dodali więcej bossów które nie są reskinami.

Wróć do „Hyde Park”