Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post autor: HMK » 07 gru 2022, 23:43

Z Darkiem Szpakowskim mam od zawsze jeden problem. Masa pomyłek, które zostają w pamięci na długo. A poza tymi błędami też pewnie od groma kultowych już tekstów jak np. "chi chi chi le le le viva Chile". Jakich emocji ten człowiek by nie budował jak ktoś mi powie jego nazwisko pierwsze co mi przyjdzie do głowy to właśnie jakieś przejęzyczenie, pomyłka. No nie mój typ komentatora. Szacunek za masę lat w tym zawodzie, mimo wieku nadal zdolność do komentowania i też na nagraniach widać, że Szpakowskiego to mega jara - super sprawa, ale fanem nigdy nie byłem i nie będę. Ot, osobiste odczucia co do jego osoby.
Ale Darek Darkiem, ale to co prezentuje sobą następująca trójka. Ten gość z amerykańskim akcentem, Sebastian Mila i absolutnie TOP3 najgorszych komentatorów w Polsce - Kamil Kosowski to jest poziom poniżej mułu. Przy nich Żewłakow wydaje się być Bogiem mikrofonu. Gdzieś tam blisko nich Kaziu Węgrzyn, który (co już chyba raz pisałem) ma dobry głos, ale do komentowania boksu a nie piłki nożnej. Na drugim biegunie przywołany wcześniej Podoliński. Chyba od Mundialu w 2018 jestem fanem i zdanie podtrzymuję. Mega dobrze się go słucha.
I tak szczerze mówiąc to ciężko jest mi wybrać jakiegoś super komentatora z tej stałej obsady TVP - IMO po prostu nie ma tam takiej osoby. Laskowski jest okej, Borek jako komentator nie jara mnie już tak jak, gdy byłem młodszy. No po prostu żadnego z nich nie wybrałbym do skomentowania finału LM (Podolińskiego jako dwójki nie liczę, ale licząc wszystkich to jednak chyba właśnie Robert TOP1 z całej zgrai komentatorów TVP na ten moment).
A co do Przemka Pełki. Bez dwóch zdań czołówka w Polsce. Ciary przy "wszyscy trzymają się za głowy, cały Madryt trzyma się za głowy" do dziś. Szkoda, że nie on skomentuje finał, no ale rozumiem sytuację, że jednak był tam "tylko" jako uzupełnienie - a szkoda.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”