1/4 FINAŁU: ANGLIA - FRANCJA (10.12.2022 - 20:00)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

1/4 FINAŁU: ANGLIA - FRANCJA (10.12.2022 - 20:00)

Post autor: Sergek » 11 gru 2022, 9:36

Garry w końcu znalazł balans w pomocy i wyglądało to lepiej niż zwykle w tego typu pojedynkach, ale rezultat niestety dla Anglików podobny. Francuzi byli do zrobienia, ale z przodu tam jest trochę za dużo mocy i nawet jak z gry nie idzie to coś zawsze wykombinują. Dobrze poradzili sobie z Mbappe, tj. Walker ma już historię radzenia sobie z nim a wczoraj miał dodatkowo dość dużo pomocy*. Nie znaleźli za to odpowiedzi na Griezmanna, którego nie śledzę za bardzo ale który teraz gra raz z przodu a raz nagle pomaga w obronie. Świetny występ.

Zmiany już za to Garryemu nie wyszły. Po zejściu Saki Anglicy byli mniej groźni. Mount też boiska raczej nie powinien zobaczyć - w poprzednich meczach przydatność koło 0. Południowa Brama wziął chociażby takiego Maddisona wyraźnie dla spokoju ze strony mediów, a na pewno powinien grać więcej i wczoraj myślę, że by się przydał. Ostatecznie Anglicy znów wywalają się na pierwszym lepszym rywalu :P ta generacja z Ricem, Bellinghamem, Saką czy Fodenem wygląda super, ale ile razy już się tak o Anglikach nie mówiło? Nie mam jednoznacznej opinii co powinni zrobić z trenerem, ale IMO Garry ma swój limit i chyba lepiej nie będzie. Ogarnął ich do pewnego poziomu i jest to maszynka do mielenia słabszych/średnich rywali, ale apetyt myślę jest na coś więcej.

Osobny akapit dla sędziego - strasznie mierny występ, a przed bramką na 0-1 był wyraźny faul. Upamecano tak co mecz? Mając na ławce Konate i Salibę średnio jest trzymać kogoś takiego na boisku.

Zostały Argentyna, Chorwacja, Francja i Maroko. Przyznam, że średnio grzeje mnie ta obsada półfinałów. Przeżyje każdy z tych zespołów oprócz Argentyny, choć przyjemnie byłoby też nie oglądać francuskiej powtórki.

* - ok, tu trochę zmienię ale nie będzie edytować całego akapitu. Anglia co chwile miała przy Mbappe kilka osób i to był chyba główny powód jego częściowego wyłączenia. Ten raz kiedy był sam na sam z Walkerem to go wyraźnie pogonił.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”