1/2 FINAŁU: ARGENTYNA - CHORWACJA (13. 12. 2022 - 20:00)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

1/2 FINAŁU: ARGENTYNA - CHORWACJA (13. 12. 2022 - 20:00)

Post autor: Kesz » 13 gru 2022, 22:13

Hersk pisze:
13 gru 2022, 22:01
Kesz pisze:
13 gru 2022, 21:59
Cristiano Ronaldo jest bardziej kompletnym
Nie ma takiego przegladu pola, dryblingu, stałych fragmentów, prostopadłych podań, ale tak, jest bardziej kompletny bo głową lepiej gra co? XD

Messi miał lepszy zespół w Argentynie? Zobacz skład z finału w 2014 roku.
Wiesz, akurat jestem w pracy i pisze z telefonu czego strasznie nienawidzę, więc nie chce się rozpisywać. Ale Ronaldo i Messi jak wspomniałem, różnili się mocno stylem gry. Można powiedzieć, że Messi faktycznie ma lepszy drybling czy przegląd, ale Ronaldo był mocniejszy fizycznie, szybszy, dryblingu też w sumie sam nie wiem czy aby na pewno miał gorszy... Był on inny. Messi trzymał piłkę krótko przy nodze a Ronaldo wykorzystywał w dryblingu szybkość i technikę obaj w tym elemencie byli efektywni i trudno ich było zatrzymać, aczkolwiek Ronaldo przypominał tutaj dzisiejszego Mbappe. To samo odnośnie stałych fragmentów, które też Ronaldo miał bardzo dobre. Messi na pewno ma lepszą wizję gry. Ronaldo preferował bardziej indywidualne granie niż pod drużynę.

Wiem, że dzisiaj Messi od Ronaldo jest lepszy. Ale w perspektywie ich kariery, trudno powiedzieć który z nich był lepszy. Messi ma może więcej złotych piłek, ale część z nich jest dyskusyjna.

Co do porównania kadry Portugalii i Argentyny, to bym musiał sprawdzić temat i porównać dokładnie jak wyglądała kadra Portugalii w trakcie kariery CR7 a jak Argentyna. Więc tu nie ciągnę tematu, może jutro po pracy do tego wrócę jak będę pamiętał ;)

Wróć do „Mundial 2022 Katar”